Kinderen maken opnieuw kennis met STEAM tijdens ‘Little Innovators’

Onlangs vond de elfde editie van ‘Little Innovators’ plaats. Siemens laat 50 kinderen tussen de 8 en 12 jaar tijdens interactieve workshops kennismaken met de wereld van het STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics).

Trefwoorden: #engineering, #knelpunt, #mathematics, #science, #STEM, #technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De elfde editie van ‘Little Innovators’ vond opnieuw plaats in het kader van het Edison-project, een structureel STEAM-partnerschap in Vlaams-Brabant tussen KU Leuven, Hogeschool UCLL, Brightlab, stad Leuven en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

​Niet minder dan 50 kinderen werden vandaag ondergedompeld in de technologische mogelijkheden van vandaag en morgen. Elk jaar tracht Siemens verschillende workshops en activiteiten aan te bieden, zowel met een focus op hardware als software.

De ‘Little Innovators‘ konden de handen uit de mouwen steken door bijvoorbeeld zelf een organische zonnecel te bouwen. Ze leerden eigenhandig een duurzame stad ontwerpen en konden een gehackte kluis beveiligen.

Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’: ​“De vraag van industriële spelers naar ingenieurs is groter dan ooit. We kunnen stilaan spreken van een knelpuntberoep. Door studenten op jonge leeftijd te triggeren en in contact te brengen met technologie, trachten we een grotere doorstroom te faciliteren van ingenieursprofielen naar de arbeidsmarkt.”