• 03/05/2012

Udias kondigt haar vierde jaarlijkse Udias prijs aan - persbericht

Udias kondigt haar vierde jaarlijkse Udias prijs aan ter bevordering van instrumentele analys en methodologie. Inschrijven mogelijk tot 16 september 2012.

Lees verder

Productnieuws

In 2009 heeft UDIAS het initiatief genomen om een jaarlijkse prijs ter promotie van de analytische chemie, de instrumentatie en de analytische methodologie in het leven te roepen.

De jaarlijkse UDIAS prijs heeft als doel het wetenschappelijk onderzoek in deze toepassingsdomeinen te stimuleren en te ondersteunen.
De UDIAS Prijs 2012 bekroont de beste scripties die masters of ingenieurs voor het lopende academiejaar voordragen aan Belgische Universiteiten en Hogescholen.

In 2011 namen er een dertigtal kandidaten deel aan de wedstrijd.

De laureaten waren:

Jennifer Villers - Universit catholique de Louvain - Facult d'ingnierie biologique, agronomique et environnementale.
Het onderwerp van haar scriptie:
Study of yeast plasma membrane proteins dynamics by quantitative proteomic analysis.

Eva Vergucht Universiteit Gent - Faculty of Sciences - Department of Analytical Chemistry Atomic and Mass Spectrometry X-ray Microspectroscopy and Imaging.
Haar werk had als onderwerp : Imaging of the distribution of actinides in human tissues using LA-ICP-MS and SR micro-XRF.

Onderzoek uit alle wetenschappelijke disciplines dat verband houdt met ontwikkelingen en toepassingen in instrumentele analyse komt in aanmerking. De originele bijdragen kunnen zowel betrekking hebben op ontwikkeling van innoverende instrumentatie als op implementatie van recent ontwikkelde methodes, toepassingen en methodologie in belangrijke onderzoeksdomeinen voor bestaande instrumentele analysetechnieken.

Er worden jaarlijks twee prijzen toegekend, waaraan een certificaat en een geldsom van 2.500 per prijs verbonden zijn. En prijs wordt toegekend aan de beste inzending van een kandidaat uit een onderwijsinstelling van de Vlaamse Gemeenschap en n aan de beste inzending van een kandidaat van een onderwijsinstelling van de Franstalige Gemeenschap.

Het covoorzitterschap van de jury wordt waargenomen door de professoren Pat Sandra (Vakgroep Organische Chemie, Faculteit der Wetenschappen, Universiteit Gent) en Jean-Michel Kauffmann (Institut de Pharmacie, Universit Libre de Bruxelles).

De jury bestaat verder uit prominente vertegenwoordigers van de academische wereld, met expertise op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de verschillende takken van instrumentele analytische chemie. De jury wordt aangevuld met buitenlandse experts die als observator zullen optreden.

De UDIAS prijs kende zijn officile kick-off tijdens de vakbeurs Laborama op 22 en 23 maart 2012. De officile proclamatie vindt plaats tijdens een academische zitting die doorgaat op 19 december 2012.

Meer informatie is beschikbaar op de website en is ook te verkrijgen op het secretariaat:
UDIAS vzw/asbl
Z.1, Researchpark 310
B-1731 Zellik
Tel.: +32-2-481 00 50
info@udias.be - www.udias.be

Wie is UDIAS?
UDIAS, de beroepsvereniging voor distributeurs en fabrikanten van laboratoriummateriaal en toebehoren, werd in 1936 als syndicale kamer opgericht. Intussen is de organisatie veranderd in een vzw die meer dan tachtig ondernemingen groepeert. Met hun producten, hun diensten en hun specialisten dragen zij bij tot de ontwikkeling van de Belgische economie, de kwaliteit van ons milieu en onze gezondheidszorg, de betrouwbaarheid van onze voeding en het tot stand komen van nieuwe technologien.
UDIAS is tevens de organisator van twee vakbeurzen voor de laboratoriumsector, Laborama en Instrurama.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
UDIAS



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.