• 04/05/2012

Barometer Belgische technologiebedrijven aarzelt in april

In april 2012 is de barometer van de technologische industrie enkele punten gezakt en kwam hij opnieuw op zijn niveau in februari. Dat meldt Agoria.

Trefwoorden: #agoria, #barometer, #conjunctuur, #technologie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Doordat de barometer enkele punten omlaag ging, wordt het herstel van de afgelopen drie maanden onderbroken.

Dit wijst erop dat een terugval van de activiteit dan wel niet meteen meer aan de orde is, maar dat er wel enige aarzeling is omdat de ondernemingen nog geen signaal van een duidelijke opleving opvangen.

De situatie in de technologische industrie lijkt iets gunstiger te zijn dan in de industrie in haar geheel, waar de barometer voor de tweede opeenvolgende maand is gedaald en waardoor de verbetering van december tot februari vrijwel volledig is tenietgedaan.

In april waren drie van de vier individuele indicatoren ongunstig, al werden geen grote schommelingen vastgesteld. Zo waren er t.o.v. maart iets meer ondernemingen die hun voorraad afgewerkte producten als overtollig beschouwden en waren er iets minder die verwachtten dat de vraag en de werkgelegenheid in de komende drie maanden zullen toenemen.

Alleen het orderboek werd positiever beoordeeld. Het verschil t.o.v. maart is echter klein, net zoals voor de andere indicatoren.


(bron en foto: Agoria)

DETAIL
Op sectoraal niveau is de grootste verandering de terugval van Elektro & ICT tot onder het niveau van maart. De trend van de afgelopen zes maanden blijft echter positief. In de sectoren metaalproducten, kunststoffen en rubber en mechanica werd een lichte stijging van de barometer opgetekend, terwijl die van de automobiel is gestabiliseerd.

FOTO
Synthetische conjunctuurcurve van de technologische industrie.