Sanofi investeert 120 miljoen in Geelse vestiging

Sanofi heeft voor 120 miljoen nieuwe investeringen aangekondigd in haar productiesite in Geel, die een belangrijke rol speelt in de productie van complexe biologische geneesmiddelen voor aandoeningen van het immuunsysteem en zeldzame ziekten.

Trefwoorden: #Geel, #investering, #Sanofi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sanofi )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe investeringen worden gebruikt voor de introductie van een nieuwe productielijn voor een nieuw biologisch geneesmiddel, een therapeutisch eiwit voor de behandeling van hemofilie.

Deze investeringen plaatsen Geel in een unieke positie als lanceerplatform, dat complexe biologische geneesmiddelen uit Sanofi’s onderzoeks- en ontwikkelingspijplijn kan produceren voor een reeks immunologische en zeldzame aandoeningen.

Deze ultramoderne vestiging stelt ongeveer 800 mensen te werk en werd opgericht in 2001.

De Geelse vestiging maakt deel uit van het wereldwijde productienetwerk van Sanofi. De geneesmiddelen die in Geel worden gemaakt, worden geëxporteerd en ter beschikking gesteld aan patiënten over de hele wereld. De Geelse vestiging is één van vier belangrijke biotechnologische productiesites van Sanofi wereldwijd.