Belgische lasser eindigt tiende op Worldskills 2022

Kilian Bovée (22) uit Ekeren eindigde tiende met een Medaillon for Excellence op de Worldskills 2022 in het Lincoln Electric Welding Technology & Training Center (WTTC) in het Amerikaanse Cleveland (Ohio).

Trefwoorden: #lassen, #PITO, #skills

Lees verder

Nieuws

( Foto: WorldSkills Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Deze editie zou oorspronkelijk doorgaan in Shanghai maar Covid… Dus werd het een ‘special edition’ lassen in de VS.

De wedstrijd, waaraan 26 jonge deelnemers uit zowat alle hoeken van de wereld deelnamen, liep tussen 17 en 20 oktober.

Bovée, oud-leerling van PITO Stabroek, begon pas in het vijfde middelbaar te leren lassen. Vorig jaar november werd hij Belgisch kampioen in de wedstrijd die Worldskills Belgium in Ciney organiseerde.

Van hoofdinspecteur Lassen Raphael Colle kreeg hij de voorbije maanden extra training in het WorldSkills Belgium Training Center dat in april de deuren opende bij  Technicity.brussels in Anderlecht en bij Technocampus in Gosselies. Bovée trok deze zomer ook op oefenstage in Abu Dhabi.

Goud deelden de Koreaanse Dongwook Kim en de Japanse Tetsuya Takayanagi (met 733 punten). Brons was voor de Amerikaanse Jordan Parker (726 punten). De Nederlandse Bart Willems eindigde elfde met 700 punten op een zucht van Bovée (703 punten).