Investering van 1 miljoen euro voor IntelliProve

De start-up zal met dit bedrag van onder meer het Wit-Gele Kruis, VLAIO en imec.istart Fund hun oplossing voor optische gezondheidsmeting verder ontwikkelen en gaan vermarkten.

Trefwoorden: #gezondheid, #IntelliProve, #invest, #medtech

Lees verder

Nieuws

( Foto: IntelliProve )

ENGINEERINGNET.BE - De Gentse start-up IntelliProve ontwikkelde een computertechnologie die in staat is om binnen enkele seconden gezondheidsparameters nauwkeurig te bepalen, op basis van een optische meting van het gezicht.

Een combinatie van signaalverwerking en computer vision technologieën vormt de kern van hun software. Gezondheidsparameters zoals hartslag, bloedzuurstofsaturatie, mentale biomarkers, ademhalingsfrequentie en bloeddruk worden gemeten met een conventionele smartphonecamera.

Snel, contactloos en zonder gespecialiseerde apparatuur of wearables. De slimme gezichtsscan van IntelliProve draagt zo bij tot een toegankelijke en preventieve gezondheidszorg.

IntelliProve werd opgericht in 2021 en bevindt zich momenteel in de producttestfase van de softwareoplossing, die via een API wordt beschikbaar gesteld aan diverse gezondheidsplatformen.

Het bedrijf lanceerde onlangs hun eerste product om digitale oplossingen voor geestelijke gezondheidszorg te versterken met kwantitatieve biomarkergegevens. 

IntelliProve gebruikt de nieuwe financiering om hun oplossing verder te ontwikkelen, klinisch te valideren en hun go-to-market te versnellen. Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en Antwerpen leiden de financiering en krijgen het gezelschap van de reeds bestaande aandeelhouder imec.istart en andere privé-investeerders. Ook kende VLAIO een subsidie toe om hun optische software verder te ontwikkelen. 

“Deze tool kan een oplossing bieden, op een maatschappelijk verantwoorde manier, voor de schaarste aan zorgmedewerkers”, aldus Katalien Dendooven, algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen.

“Het bepalen van vitale parameters zoals bloeddruk en hartslagfrequentie vergt vandaag veel tijd omdat dit manueel dient te gebeuren. Indien deze tijd sterk is te reduceren door gezichtsscanning, maakt dit een wereld van verschil voor verpleegkundigen. De tijd die hierdoor vrijkomt, draagt bij aan kwaliteitsvolle zorgverlening.”