Siemens versnelt investeringen en duurzaamheidsdoelen

Met de publicatie van het duurzaamheidsrapport (ESG - Environmental, Societal and Corporate Governance) voor boekjaar 2022 kondigt Siemens nieuwe, nog ambitieuzere doelstellingen aan voor de eigen decarbonisatie samen met uitgebreide investeringen.

Trefwoorden: #CO2, #decarbonisatie, #duurzaam, #opleiding, #Siemens, #uitstoot

Lees verder

Nieuws

( Foto: 3rdtimeluckystudio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf maakt eveneens de emissies bekend die werden vermeden dankzij hun producten en oplossingen verkocht in boekjaar 2022.

Dit vertegenwoordigt een reductie van zo’n 150 miljoen ton, op basis van een geactualiseerde berekeningsmethode voor de toekomstige impact in overeenstemming met de principes van de Greenhouse Gas (GHG) Protocol Reporting Standard.

Siemens definieert haar ESG-doelstellingen in het strategische DEGREE-raamwerk. Hiertoe hanteert de onderneming een holistische benadering voor zes actiedomeinen: Decarbonisatie, Ethiek, Governance, Resource efficiency, Equity (gelijke behandeling, participatie en respect) en Employability (inzetbaarheid van alle medewerkers) - aan de hand van strenge en meetbare criteria.

In de eigen inspanningen voor klimaatbescherming werd een aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het realiseren van een net zero emissie voor de eigen bedrijfsactiviteiten tegen 2030 en bij het verminderen van de operationele CO2-emissies met 46% ten opzichte van referentiejaar 2019.

De onderneming wil de vermindering van de koolstofuitstoot aanzienlijk versnellen en heeft daartoe als tussentijdse doelstelling gesteld om de fysieke CO2-emissies van haar eigen bedrijfsactiviteiten tegen het einde van het boekjaar 2025 met 55% te verminderen.

Bovendien wordt de eigen doelstelling voor fysieke CO2-reductie tegen 2030 verhoogd van 50% naar 90%. Om dit doel te realiseren, investeert Siemens 650 miljoen euro in de eigen decarbonisatie tegen 2030, voornamelijk door eigen technologie toe te passen.

Het bedrijf investeert eveneens in haar medewerkers en verbindt zich tot levenslang leren, gelijke behandeling, en welzijn. Hierin investeerde het zo'n 280 miljoen euro.