Vlaamse stuurgroep bevordert strategische samenwerking tussen RTC's

De industriesectoren Agoria Vlaanderen, essenscia vlaanderen, Fedustria Vlaanderen en Fevia Vlaanderen verwelkomen de oprichting van een Vlaamse stuurgroep die de strategische samenwerking tussen de 5 Regionale Technologische Centra zal bevorderen.

Trefwoorden: #Agoria, #essenscia, #Fedustria, #Fevia, #samenwerking, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Met de oprichting van een Vlaamse stuurgroep gaan onderwijspartners en vertegenwoordigers van de arbeidsmarkt voortaan gezamenlijk strategische en operationele doelstellingen vastleggen voor de vijf Regionale Technologische Centra (RTC's), gevestigd in de vijf Vlaamse provincies.

Hierdoor kunnen secundaire scholen beter gebruikmaken van moderne opleidingsinfrastructuur die ter beschikking wordt gesteld door bedrijven. Het zorgt er ook voor dat opleidingsinitiatieven rond STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), wetenschap en technologie efficiënter geïmplementeerd kunnen worden over de provinciegrenzen heen.

De RTC's vervullen een brugfunctie tussen onderwijsinstellingen en ondernemingen. Het nieuwe samenwerkingsmodel moet leiden tot een betere wisselwerking en kennisdeling tussen de RTC’s, waarbij een overkoepelende visie en strategie gekoppeld wordt aan een sterke regionale verankering.

De doelstelling is helder: leerkrachten en leerlingen uit het arbeidsmarktgericht en technisch onderwijs de juiste competenties meegeven om hen optimaal voor te bereiden op de technologische uitdagingen waarmee ze in hun latere loopbaan geconfronteerd zullen worden.