BASF, Combinant en Infrabel investeren in goederen-spoorvervoer haven Antwerpen

Het plan van infrastructuurbeheerder Infrabel in samenwerking met spoorterminal Combinant en chemiebedrijf BASF is om met een miljoeneninvestering goederenvervoer per spoor sneller, milieuvriendelijker en kostenefficiënter te maken.

Trefwoorden: #BASF, #goederenvervoer, #Infrabel, #sporen, #trein

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infrabel )

ENGINEERINGNET.BE - De goederenspoorlijn 11 (L11) loopt tussen de Antwerpse gemeente Stabroek en de Nederlandse grens. Daar zal Infrabel een tweede spoor van 5km aanleggen. Tegelijkertijd worden beide sporen geëlektrificeerd, goed voor 10 km bovenleiding.

De L11 is een cruciale goederenlijn op de rechteroever van de Schelde omdat ze als enige het Noorden van de haven, waar de belangrijke chemische cluster zit, ontsluit. Bovendien geeft deze spoorinfrastructuur toegang tot een paar grote containerterminals.

Als alles volgens plan verloopt, start Infrabel dit najaar met de elektrificatiewerken tot midden 2026. De werken voor een tweede spoor zijn gepland begin 2024 en zullen zo’n twee jaar duren.

Alles samen gaat het om een financiële injectie van zo’n 30 miljoen euro in één van de belangrijkste goederenlijnen van Port of Antwerp-Bruges. Een investering die noodzakelijk is om de economische groei van de haven en de modal shift te ondersteunen en te bevorderen.

Door deze investering zullen, in de toekomst, elektrische goederentreinen, via de L11, rechtstreeks naar hun eindbestemming kunnen rijden. Een tijdswinst van gemiddeld 2u per trein. Dit is ook veel beter voor het milieu, want minder diesellocomotieven betekent ook minder CO2 uitstoot.

Ongeveer 2/3e van het totale aantal goederentreinen op de L11 rijdt naar Combinant en BASF. Beide bedrijven bereiden zich voor om nog meer goederen per spoor te vervoeren. Combinant is de grootste intermodale, voor iedereen toegankelijke, spoorterminal in België.

Samen met chemiereus BASF stapt het mee in het verhaal van de elektrificatie. Beide havenspelers willen op hun terreinen elk 5 sporen gedeeltelijk voorzien van een bovenleiding.

Het chemiebedrijf zal één spoor (740m) ook volledig elektrificeren. Daarnaast investeerde Combinant ruim 2 miljoen euro in een extra spoor van 760m en in 12.000m² nieuwe terreinen.