• 11/05/2012

China-Belgium Technology Center op komst

UCL neemt deel aan de creatie van een technologisch centrum België-China te Louvain-La-Neuve

Trefwoorden: #CBTC, #China-Belgium Technology Center, #Louvain-La-Neuve, #UCL

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- UCL, de Université Catholique de Louvain (-La-Neuve), heeft een erfpachtovereenkomst getekend met het oog op de inplanting, op 8,5 hectare, van een ‘China-Belgium Technology Center’ (CBTC) in het wetenschapspark te Louvain-la-Neuve.

De handtekening werd geplaatst door Bruno Delvaux, de rector van de UCL, en Wei Gong, de voorzitter van de in China aanwezige Wuhan Hi-tech International Business Incubator (WHIBI).

Aanwezig tijdens de ondertekening waren nog andere actoren die in dit verhaal een rol spelen: de Waalse minister van Economie, Jean-Claude Marcourt; de vice-minister van MoST (het Chinese ministerie van wetenschappen en technologie), ZhiGang Wang, en de administrateur-generaal van AWEX, Philippe Suinen.

Het CBTC-project heeft als doel Chinese high-tech bedrijven aan te trekken en te begeleiden bij hun komst naar Europa, en hen daarbij een locatie in België te laten kiezen. Louvain-La Neuve moet daarbij bijzonder interessant worden, aangezien de nabijheid van de UCL en zijn wetenschapspark ervoor zal zorgen dat de Chinese socio-economische wereld, en die van het wetenschappelijk onderzoek, vlot met mekaar in contact kunnen treden.

100 000 m² technische incubatoren en gelieerde diensten zullen stap voor stap worden geconstrueerd, voor een totale investering van 100 miljoen euro, gefinancierd door de Chinese bank ICBC.


(KV) (foto UCL: Bruno Delvaux)