• 23/02/2012

Brussels Life Science Incubator van start

UCL en Brussels Gewest wijden een nieuwe incubator in, gewijd aan levenswetenschappen.

Trefwoorden: #blsi, #cerexhe, #levenswetenschappen, #life sciences

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- UCL (Université Catholoque de Louvain-La-Neuve), Sopartec (technologietransfertorganisatie van de UCL) en Benoît Cerexhe, Brussels minister bevoegd voor wetenschappelijk onderzoek, wijdden 17 februari een nieuwe incubator in, gewijd aan de creatie van innovatieve activiteiten in het domein van de levenswetenschappen (biochemie, celbiologie, microbiologie, genetica, fysiologie).

De naam is Brussels Life Science Incubator (BLSI).

De BLSI omvat 2.350 m² kantoor- en labo-oppervlakte, verdeeld over 2 verdiepingen, en heeft 33 modules, die een grootte hebben tussen 14 en 100 m². De BLSI kost 3,8 miljoen euro, en is gecofinancierd door het Brussels Gewest enerzijds (2,5 miljoen euro) en dooor de UCL (1,3 miljoen euro).

In de komende maanden zouden in het gebouw een twintigtal spin-offs of start-ups van start gaan. Sommige, dus niet allen, zijn gegroeid uit de UCL.

Benoît Cerexhe: «De BLSI moet in het Brussels Gewest een bijdrage leveren tot de duurzame verankering van technische activiteiten die een toegevoegde waarde hebben inzake economie en werkgelegenheid.”


(KV) (foto wikipedia: benoit cerexhe)