• 14/05/2012

Solvay wil hoogwaardige chemische stoffen uit suikerriet winnen

Solvay wil in zijn productieprocessen de niet-hernieuwbare grondstoffen door biomassa kunnen vervangen.

Trefwoorden: #biobased, #biogebaseerde economie, #rhodia, #solvay

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Rhodia, lid van de Solvay Groep, en het National Bioethanol Science and Technology Laboratory (CTBE) hebben in Brazilië een overeenkomst ondertekend op het domein van biogebaseerde chemie. Doel: het ontwikkelen van, vertrekkend vanuit suikerriet, chemische routes en procedés die moeten leiden tot moleculen met een hoge toegevoegde waarde.

Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat in Solvay’s productieprocessen de niet-hernieuwbare grondstoffen door biomassa kunnen worden vervangen.

Het hoofd van het onderzoek bij CTBE, Maria Teresa Barbosa, zegt dat “de ontwikkeling van deze technologieën tijdens de twee eerste jaren in het laboratorium zullen worden uitgevoerd, gevolgd door opschalingonderzoek in de pilootfabriek voor procedéontwikkeling van het CTBE”.

Het vernieuwende project van biogebaseerde chemie in het CTBE omvat ook het gebruik van computersimulaties door de virtuele suikerrietraffinaderij (BVC).

Thomas Canova, Directeur Onderzoek & Ontwikkeling voor Rhodia in Latijns-Amerika, zegt dat het partnerschap twee organisaties verbindt met een uitgesproken engagement voor de ontwikkeling van een biogebaseerde chemie in Brazilië, een van de strategische ontwikkelingsdomeinen voor de duurzame ontwikkeling van het land.


(KV) (foto Blog do Plastico)