Transmitter voor continue hoge vochtigheid, afzonderlijke %rv en t sensor

De basis van de EE33 serie is een door E+E speciaal ontwikkelde monolitische polymeer sensor. E+E is de eerste fabriek ter wereld met een verwarmde monolitische meetcel voor zowel relatieve vochtigheid als temperatuur.

Trefwoorden: #CaTeC, #temperatuur, #transmitter, #vochtigheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CaTeC )

ENGINEERINGNET.BE - De opnemers zijn vooral ontwikkeld voor applicaties waar sprake is van condensatie (hoge %RV) en/of zware chemische verontreinigingen.

Deze monolitische sensor HMC1 bestaat uit een gecombineerd RV% en T element aangebracht op een glas substraat. Het geheel is uitgevoerd in dunne film technologie met een werkbereik van 0…100 %RV bij een temperatuurbereik van -40…180°C.

In geval van tijdelijke condensatie en/of chemische verontreiniging kan de Automatic ReCover (ARC) mode op diverse manieren opgestart worden: door een drukknop, periodiek of automatisch bij een vooringestelde RV% waarde.

De HMC1 sensor wordt dan tijdelijk verwarmd. In geval van continue hoge vochtigheid/condensatie wordt de HMC1 sensor boven de 76% in de zg. Over-Heating (OH) mode constant gecontroleerd verwarmd. Het kalibratie punt 76% garandeert hierbij  een hoge nauwkeurigheid.

De industriële EE33 serie transmitters worden toegepast bij applicaties, waarbij snel, betrouwbaar en zeer nauwkeurig relatieve vocht, dauwpunt temperatuur, absolute vocht en dergelijke onder zware omstandigheden gemeten respectievelijk berekend worden.

Proces drukken tot 100 bar (Pabs) in combinatie met een hoge vochtigheid vormen tevens geen probleem voor de EE33 serie transmitters.

De EE33 serie transmitters zijn geschikt voor situaties waar sprake is van:

  • tijdelijk condensatie zoals bij off-shore en meteo
  • chemische verontreiniging zoals bij sterilisatie processen en bij autoclaven
  • permanent hoge vochtigheid zoals bij kaascellen en champignon cellen
  • vacuüm en hoge druk processen.

Enkele toepassingsgebieden zijn o.a. meteorologie, farmaceutica, voedselindustrie, diverse droog installaties, klimaatkamers, etc...

De modulaire opbouw, het eenvoudig loskoppelen van de sensor, de verwarmde meetcel in een monolitisch ontwerp en de unieke (optionele) beschermende coating zorgen samen voor een nieuwe generatie industriële transmitters met een gunstige  prijs/prestatie verhouding.

Meer informatie:
CaTeC Meetinstrumentatie
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen
info@catec.nl - www.catec.be