8 starters ontvangen 700.000 euro voor innovatieve projecten

Stad Antwerpen lanceerde in november 2022 een oproep gericht aan kmo's met een innovatief project in de gezondheidszorg of projecten die de economie circulair of digitaal stimuleren. In totaal dienden 70 ondernemers een dossier in.

Trefwoorden: #innovatief, #start-up, #steun

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Marple )

ENGINEERINGNET.BE - Een onafhankelijke jury selecteerde vervolgens uit alle inzendingen 8 heel diverse inzendingen.

Zo zijn er onder meer projecten om vervuild afvalwater te zuiveren, CO2 om te zetten in chemische bouwstenen, mobiele laadpalen aan te bieden, de ontwikkeling van een circulair bouwpakket, ....

​Deze oproep richtte zich in het bijzonder tot kmo’s die financiële steun zochten voor de investerings- en exploitatiekosten van hun project. De projecten moeten binnen een termijn van 9 maanden gerealiseerd worden en een geselecteerd project kan tot maximum 100.000 euro financiële ondersteuning krijgen.

De geselecteerde projecten ontvangen in totaal 700.000 euro financiële steun aan investerings- en exploitatiebudget. De stad wil zo Antwerpse bedrijven met innovatieve ideeën ondersteunen en stimuleren.

Dit zijn de acht geselecteerde start-ups:

  1. Aquature technologies is een internationale start-up gevestigd in BlueChem. Ze ontwikkelen een baanbrekende technologie om sterk vervuild afvalwater te zuiveren.
  2. Oxylum is een spin-off van Universiteit Antwerpen die gevestigd is in BlueApp. Oxylum werkt aan een technologie waarbij CO2 met behulp van hernieuwbare energie omgezet wordt in chemische bouwstenen, zoals mierenzuur of ethyleen.
  3. ​Uze is een Antwerpse start-up die een mobiele snel-laad service heeft ontwikkeld voor het opladen van elektrische voertuigen. Door de laadpaal tot aan de wagen te brengen wordt elke parkeerplek een potentiële laadplek.
  4. ​Bao Living is een Antwerpse start-up actief in modulair en circulair bouwen. Ze ontwikkelden SAM, een slimme aanpasbare module die betaalbaar en duurzaam is. Het is een circulair bouwpakket voor inbouw van meubilair, inclusief nutsvoorzieningen.
  5. Marple, een Antwerpse tech start-up uit The Beacon, heeft een web-based data-analyse platform gelanceerd dat ingenieurs helpt bij de ontwikkeling van complexe producten en systemen. Het platform maakt gebruik van big data algoritmes om test- en meetdata zeer snel te verwerken en te analyseren.
  6. ImmuneWatch is een spin-off van Universiteit Antwerpen en Universitair Ziekenhuis Antwerpen, gevestigd in Dunden. Ze ontwikkelen innovatieve AI-toepassingen in het domein van vaccinologie en infectieziekten. 
  7. Salvus Health is een Antwerpse start-up gevestigd in Dunden. Hun software ondersteunt apothekers om farmaceutische en preventieve diensten op een proactieve, persoonlijke en efficiënte manier aan te bieden aan hun klanten.
  8. ​Sfinyo is een start-up die werkt op productinnovatie in het domein wondzorg. De financiële ondersteuning die deze start-up krijgt, zal bijdragen tot de ontwikkeling en productie van een prototype om wonden beter te reinigen.