Introductie vingerscantechnologie op Antwerp Gateway terminal

DP World werkt samen met NxtPort om deze technologie uit te rollen, waarbij geregistreerde vrachtwagenchauffeurs containers voortaan kunnen ophalen met behulp van hun vingerafdruk.

Trefwoorden: #controle, #DP World, #haven, #logistiek, #scan, #vingerscan

Lees verder

Nieuws

( Foto: DP World )

ENGINEERINGNET.BE - Met de introductie van Certified Pick-up (CPu) verhoogt DP World de veiligheid van het containervervoer door verouderde processen voor identificatie en afhaling te schrappen. CPu werd ontwikkeld als antwoord op veiligheidsproblemen in de havengemeenschap.

Vrachtwagenchauffeurs worden via hun Alfapass op het CPu-platform van NxtPort geregistreerd, waarna ze containers kunnen ophalen als hun vingerafdruk gematcht wordt met de container in kwestie. Ook de douanestatus van containers op Antwerp Gateway is mee opgenomen in het CPu-platform.

Traditioneel worden containers op een terminal afgehaald door middel van een pincode, met risico op uitwisseling en misbruik.  

In maart werden de eerste containers met succes afgehaald door middel van CPu. De innovatieve technologie zal op termijn voor alle transporteurs ingezet worden.

Dirk Van den Bosch, CEO DP World in Antwerpen: “Het succes van ons pilootproject met Van Moer en Katoen Natie is de eerste stap naar de verdere uitrol van CPu bij alle stakeholders en voor alle transportmodaliteiten in 2023."

Antwerp Gateway past haar systemen aan zodat containers in de toekomst ook per binnenvaartschip en trein kunnen worden opgehaald met behulp van CPu.

CPu kwam tot stand door samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij het containervervoer in de havengemeenschap, zoals rederijen, expediteurs, transportbedrijven, terminals, expediteurs, truckbedrijven, binnenvaart- en spoorvervoerders.

Deze technologie wordt momenteel uitgerold voor vrachtwagenchauffeurs op bepaalde terminals, waaronder Antwerp Gateway. In totaal toonden bijna 2.000 bedrijven interesse in het toepassen van CPU.