• 15/05/2012

Logistieke oplossingen in AZ Monica ziekenhuis - bedrijfsblog

AZ Monica wilde de werkdruk voor het personeel verminderen en meer tijd vrijmaken voor patiëntenzorg. Phi Data wees de weg.

Lees verder

Productnieuws

"Before thinking about increasing staff, think about increasing efficiency"

De witte sector weet maar al te goed wat het is om een hoge werkdruk te moeten combineren met tijd en aandacht voor de noden van de patiënten. Het Antwerpse ziekenhuis AZ Monica wilde op beide vlakken een verschil maken, zonder extra personeel aan te nemen.

"De grootste uitdaging bleek bij het verplegend personeel te liggen: de hoofdverpleegkundige was vroeger namelijk verantwoordelijk voor de aansturing van al haar of zijn personeel."

"Dat hebben we teruggebracht naar een verantwoordelijkheid voor enkel het verpleegkundig personeel, zodat de hoofdverpleegkundige niet langer moest bezig zijn met ervoor zorgen dat de kuisploegen op het juiste moment op de juiste plaats stonden, dat het eten voor de patiënten op de juiste plaats terechtkwam, dat er overal voldoende drank was, enzovoort,” zegt Dirk Van De Vyver, Adjunct-Algemeen Directeur van AZ Monica.

In samenwerking met partner PHI DATA werd de voorraad van medisch materiaal aanzienlijk teruggeschroefd. Voor de herbevoorrading worden bovendien RFID-tags gebruikt, zodat snel – per lade, en niet langer per product - gescand wordt welke hoeveelheid er nog van een bepaald materiaal aanwezig is op de diensten, en hoeveel er bijbesteld moet worden.

PHI DATA implementeerde de oplossing van leverancier ARTA waardoor transportopdrachten kunnen plaatsvinden zonder tussenkomst van een centralist of enige mondelinge communicatie.

De oplossing wordt onder andere ingezet voor patiëntentransport, de beddencentrale, de spoedeisende opdrachten, schoonmaak, lokalisatie van apparatuur of personeel, alarmen, etc.

PHI DATA ontwikkelde enkele logistieke oplossingen op maat van de healthcare-sector. Een overzicht:

ID Hospital Supply
ID Hospital Supply is identificatietechnologie die helpt om logistieke problemen de baas te kunnen en het administratieve werk tot een minimum te herleiden.

Het laat ook een gemakkelijke ingave van ontvangsten en pickingopdrachten toe en vereenvoudigt de opmaak van inventarissen.

ID WMS
ID-WMS is een functionele oplossing voor het magazijnbeheer dat ook een koppeling met het ERP-systeem en integratie van scanning en printing toelaat.

Bovendien is nu herbevoorrading via RFID-tags mogelijk, zodat snel – per lade, en niet langer per product - gescand wordt welke hoeveelheid er nog van een bepaald materiaal aanwezig is op de diensten, en hoeveel er bijbesteld moet worden.

ID Secure Scan
Bedside scanning biedt meteen heel wat informatie over de patiënt en vermindert het risico op fouten en verlaagt de administratieve last voor het verpleegkundig personeel.

Het unieke in de PHI DATA-oplossing is dat de scanner aangeeft of het gescande ID ook correct is, zonder hiervoor de computer te moeten raadplegen.


Naar de blog van dit bedrijf.
Externe website: www.phidata.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PHI DATA



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.