Eerste kwartaal kende recordaantal Vlaamse faillissementen

Het totaal aantal faillissementen gedurende het eerste kwartaal van 2023 klopt af op 2.669. Het betekent een stijging van +9,43% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022. Deze stijging maskeert opvallende regionale verschillen.

Trefwoorden: #faillissement, #gewest, #Graydon

Lees verder

HR

( Foto: Graydon )

ENGINEERINGNET.BE - In Vlaanderen tellen we tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een recordaantal (+ 49 tgo. 2014) van 1.622 faillissementen. Daarnaast werd ook een sterke stijging van +19,17% gemeten in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022.

In Wallonië werd tijdens het eerste kwartaal van 2023 een sterkere stijging genoteerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022 met +25,04%. Hoewel vastgesteld werd dat het aantal faillissementen na de covid-crisis sneller steeg in Vlaanderen dan in Wallonië, lijkt de tendens dus om te keren.

Toch blijft het absoluut niveau aan faillissementen opvallend laag. Na de terugval tijdens de covid-crisis wordt in Wallonië nog altijd geen pre-covid niveau bereikt.

Dit laatste geldt ook voor het Brussels gewest waar opvallend genoeg het aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 2023 daalt met -29,63% in vergelijking met diezelfde periode vorig jaar. Zo is het Brusselse gewest het enige met een daling.

Klik hier om het volledige rapport te downloaden.