Roger Moody wordt nieuwe CEO van Biocartis

Biocartis, innovatief bedrijf in moleculaire diagnostiek, meldt dat Roger Moody werd benoemd tot Chief Executive Officer waarbij hij huidige CEO Herman Verrelst zal opvolgen, die overstapt naar de functie van uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

Trefwoorden: #Biocartis, #CEO, #diagnostiek, #moleculair

Lees verder

HR

( Foto: Biocartis )

ENGINEERINGNET.BE - Moody heeft meer dan 30 jaar ervaring in de technologie- en health care sector en brengt een unieke combinatie van grondige kennis van moleculaire diagnostiek in de VS en een bewezen staat van dienst met betrekking tot het opschalen van beursgenoteerde bedrijven.

Hij bekleedde verscheidene hogere leidinggevende management functies, daarbij verantwoordelijk voor strategische business development, het opschalen van productie- en commerciële activiteiten en het verzekeren van financiering in zowel private als publieke uitgiftes.

Voordat hij Biocartis vervoegde, was hij CEO van GlySure Limited, wiens belangrijkste activa verkocht werden aan Baxter International, en bekleedde hij de functie van CFO bij Nanosphere, tegenwoordig deel uitmakend van DiaSorin, Clinical Genomics, een diagnostiekbedrijf in darmkanker, en meest recent bij Talis Biomedical, een point-of-care moleculair diagnostiekbedrijf.

Huidige CEO Herman Verrelst zal de operationele continuïteit verzekeren tijdens een overgangsperiode en de nieuwe CEO bijstaan inzake relaties met investeerders, financieringsaangelegenheden en strategische partnering.

Christian Reinaudo zal aanblijven als voorzitter van het remuneratie- en benoemingscomité, en zal fungeren als ‘Lead Independent Director’, teneinde de onafhankelijkheid van de raad van bestuur te verzekeren ten opzichte van het uitvoerend management team.