NDQ investeerde 11 miljoen in haven van Zeebrugge

De West-Vlaamse trailer operator NDQ, gespecialiseerd in transporten naar het Verenigd Koninkrijk, opende onlangs een gloednieuw magazijn met spoorverbinding. Tijdens een officieel moment reed een eerste trein het gebouw van 12.000 vierkante meter binnen.

Trefwoorden: #investeren, #logistiek, #magazijn, #transport, #trein

Lees verder

Nieuws

( Foto: NDQ )

ENGINEERINGNET.BE - In 2004 startten Nicolas Dehaemers en Elke Quaegebeur hun onderneming NDQ met drie oude opleggers. Vandaag telt de onderneming, die dit jaar genomineerd is voor de award van Transporteur van het Jaar, liefst 600 trailers.

In de drie jaar volgend op de Brexit in 2020, wist NDQ haar transporten richting het Verenigd Koninkrijk te verdubbelen. In dat groeiverhaal past het gloednieuwe state-of-the-art magazijn, waar goederen kunnen worden overgeladen en waar ook kan worden gestockeerd.

Dankzij de spoorverbinding - het spoor loopt letterlijk tot binnen in het magazijn - kunnen goederen met de trein worden geleverd in Zeebrugge om vervolgens op trailers te worden geladen, die verscheept worden naar de UK.

Omgekeerd kunnen ook goederen afkomstig van de overkant van het Kanaal op treinen worden geladen die vervolgens per spoor kunnen worden getransporteerd over heel Europa.