• 15/05/2012

Samenwerking IT-bedrijven met oog op beveiliging smart grid-netwerken

Mahindra Satyam en Symantec combineren hun expertise en mogelijkheden om beveiligings- en compliancy-oplossingen te ontwikkelen.

Trefwoorden: #mahindra, #slimme netten, #smart grids, #symantec

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- Twee bedrijven die zich richten op de beveiliging van smart grid-netwerken, namelijk IT-dienstverlener Mahindra Satyam en beveiligingsspecialist Symantec, breiden hun samenwerking uit.

Mahindra Satyam en Symantec combineren hun expertise en mogelijkheden om beveiligings- en compliancy-oplossingen te ontwikkelen. Daarbij maken de twee bedrijven gebruik van de smart grid-oplossingen van Symantec voor datacontrole en -beheer, en van de uitgebreide ervaring van Mahindra Satyam in het implementeren van smart grid-oplossingen.

Jose Iglesias, vicepresident Smart Grid Initiatives, Office of the CTO, Symantec: “De integratie van energienetwerken met IT- en netwerktechnologieën zorgt voor nieuwe kansen en uitdagingen. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Mahindra Satyam; zo kunnen we de voordelen van smart grid-technologie verder optimaliseren, zodat veilige en effectieve energieoplossingen te ontwikkelen zijn.”


(KV) (foto the hindu business online: CP Gurnani, CEO Mahindra Satyam)

ACHTERGROND
*Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer.

*Mahindra Satyam is een IT-dienstenleverancier, actief in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

De firma is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van 12,5 miljard dollar. Ze is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore, Australië en Nederland.