Analytics versnellen diagnose van problemen bij rijdende Volvo vrachtwagens

Zowat iedere schakel in onze economie is afhankelijk van efficiënt transport. Dan kan onverwachte downtime natuurlijk een serieuze spelbreker zijn. Gelukkig kunnen IoT-sensoren en analytics de diagnose en herstelling van problemen aanzienlijk versnellen.

Trefwoorden: #analyse, #analytics, #SAS, #Volvo, #vrachtwagen

Lees verder

Productnieuws

( Foto: SAS / Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Een vrachtwagen die ongepland langs de kant van de weg staat, kost operatoren al gauw tot duizenden euro’s per dag. Vooral de eigenaars van lokale transportbedrijven hebben hier zwaar onder te lijden, aangezien ze meestal geen reservevoertuig hebben klaarstaan.

Volvo Trucks en Mack Trucks, allebei dochterondernemingen van de Zweedse fabrikant AB Volvo, lossen deze uitdagingen op met diagnose op afstand en preventief onderhoud. Daarvoor doen ze een beroep op IoT-technologie met analytics en artificiële intelligentie (AI) van SAS.

Diagnose op afstand as-a-service
Elk voertuig dat een klant bij Volvo Trucks en Mack Trucks aankoopt, is voorzien van telematica die een ongeëvenaard niveau van ondersteuning mogelijk maakt. Volvo Trucks lanceerde in 2012 bij ongeveer 4.000 vrachtwagens ‘Remote Diagnostics’. Twee jaar later startte Mack Trucks met een gelijkaardige service: ‘GuardDog Connect’. Vandaag profiteren al meer dan 175.000 trucks van deze diensten die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar actief zijn.

“Uptime is een van de redenen waarom klanten bij ons komen aankloppen”, zegt Conal Deedy, Director of Connected Vehicle Services bij Volvo Trucks North America. “Ze hebben een missie waarvoor hun trucks moeten blijven rijden. En als er onderweg toch iets gebeurt, mag dit zo weinig mogelijk impact hebben op de business.” De service van Volvo Trucks onderzoekt daarom de data van elk voertuig om na te gaan of er foutcodes aanwezig zijn. Zo’n code wordt getriggerd door een probleem met een van de belangrijkste systemen in de voertuigen, zoals de motor, nabehandeling of transmissie.

Om een goede diagnose te stellen, is elk truck uitgerust met duizenden sensoren die in realtime IoT-data verzamelen. De informatie toont waar en onder welke omstandigheden een fout is opgetreden. Denk aan hoogte, luchttemperatuur, uitrusting van de vrachtwagen en RPM-niveau.

“Dankzij ons SAS-platform kunnen we heel veel data verwerken”, legt Deedy uit. “Op die manier beschikken we over gedetailleerde informatie om de ernst van een probleem te bepalen en een actieplan voor te stellen. In het 24/7 Uptime Center van Mack geven onze medewerkers klanten toelichting over de resultaten en werken ze een plan uit om een probleem met zo weinig mogelijk hinder te verhelpen.”

Informatie doorsturen naar herstelfaciliteit
Voor een efficiënte en doeltreffende reparatie kan Volvo Trucks instructies doorsturen naar een lokale faciliteit. Of als de klant de reparatie zelf wil uitvoeren, dan kan de info rechtstreeks naar hen worden verzonden.

Een probleem met de software is bovendien perfect op afstand te verhelpen, zodat de vrachtwagen meteen weer verder kan rijden. De service van Volvo Trucks is inmiddels al flink uitgebreid. “Analytics heeft ons niet alleen toegelaten om accuraat en efficiënt diagnoses op schaal te leveren, maar ook om meer onderdelen en storingen dan ooit tevoren te behandelen”, zegt Deedy.

Op dezelfde manier helpt ook GuardDog Connect klanten van Mack Trucks de ernst van problemen te evalueren en herstellingen te beheren. De op telematica gebaseerde dienst volgt vandaag al meer dan 70.000 geconnecteerde voertuigen. “Dankzij onze service kunnen we problemen opsporen voor de bestuurder er in de cabine last van krijgt”, zegt David Pardue, Vice President of Connected Vehicle & Uptime Services voor Mack Trucks.

GuardDog Connect verzamelt data uit de voertuigen in de vorm van foutcodes en andere parameters. Indien een fout onmiddellijke actie vereist, dan zal een medewerker de klant contacteren, uitleggen wat er aan de hand is en advies geven over wat er moet gebeuren. Is er onderhoud nodig? Dan informeert de medewerker de faciliteit die de herstelling gaat uitvoeren over het probleem en de onderdelen die nodig zijn.

Op die manier zijn de techniekers klaar wanneer de truck komt binnengereden. Bovendien kunnen medewerkers de truck volgen om te garanderen dat het voertuig tijdig weer kan vertrekken. Bij een minder tijdsgebonden probleem wordt de klant op de hoogte gebracht, zodat ze de herstelling op het meest gepaste moment kunnen inplannen.

Proactief problemen voorkomen
Analytics kan nog een stapje verder gaan en helpen voorkomen dat er überhaupt problemen ontstaan. Hiervoor is het belangrijk dat klanten begrijpen hoe apparatuur moet presteren en dat analytics patronen kan herkennen op basis van reëel gebruik. “Dit biedt de klant een dynamischer en geoptimaliseerd onderhoudsplan in plaats van de klassieke onderhoudskalender”, zegt Pardue.

Daarnaast gebruiken de bedrijven analytics ook om het gedrag van rijdende trucks te vergelijken. Aan de hand van die informatie kunnen ze immers verbeteringen in het design van vrachtwagens mogelijk maken. De inzichten brengen veel sneller trends aan het licht, bijvoorbeeld rond een type motor of een model van een bepaald bouwjaar. “Onze ingenieurs zien problemen vandaag nog voor ze een impact kunnen krijgen op de activiteiten van een klant. Door het ontwerp aan te passen, brengen we enkel het beste product op de baan”, zegt Deedy.

Tot 25% minder reparatietijd
Intussen is analytics in beide bedrijven een stukje van de cultuur geworden. “Dankzij SAS kunnen we slimmer werken. We zien dingen in onze data die we vroeger gewoon niet konden vinden. Hierdoor kunnen we zaken op een efficiëntere en effectievere manier afhandelen. En dat leidt uiteraard tot betere resultaten voor onze klanten”, zegt Pardue.

En die resultaten mogen er zijn. Volvo Trucks heeft de diagnosetijd van problemen met 70% verminderd en ook de reparatietijd is met 25% afgenomen. “We kunnen miljoenen registraties in realtime verwerken en onze medewerkers wijzen op wat er moet gebeuren”, zegt Deedy. “Voor klanten die een truck snel en accuraat willen onderhouden, is dat een enorme tijdsbesparing.”

Ook Mack Trucks ziet voor iedereen voordelen: dealers kunnen efficiënter werken; ingenieurs kunnen volgen hoe voertuigen presteren en de uptime opdrijven; en klanten zijn tevreden omdat hun trucks blijven rijden. “We hebben een zeer hoge Net Promoter Score”, zegt Pardue. “We krijgen voortdurend mooie complimentjes van klanten die zeggen dat ze het zonder onze service niet meer zouden redden.”

Tot slot hebben de leer- en automatisatiemogelijkheden van artificiële intelligentie ervoor gezorgd dat beide truckbedrijven hun services kunnen aanpassen aan de behoeften van klanten. “We leggen nu vooral de nadruk op machine learning”, zegt Deedy. “We ontdekken inzichten in onze data die we samenvoegen met de kennis van onze ingenieurs. Samen zijn we immers beter in staat om die informatie te begrijpen. De toekomst is buitengewoon interessant en de sky is the limit.”

Bekijk hier een korte video en hoor het Volvo zelf vertellen.