BIL masterclasses boosten kennis en innovatie

#industriepartnerschap bundelt de expertise van 16 innovatiepartners onder leiding van Sirris en Agoria. Met de steun van VLAIO bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om de groei en innovatie van de Vlaamse industrie te stimuleren.

Trefwoorden: #BIL, #lassen, #masterclass

Lees verder

Productnieuws

( Foto: mexchriss - 123Rf )

ENGINEERINGNET.BE - Het BIL is één van deze 16 partners en biedt u in het kader van Industrie 4.0 volgende 3 niet te missen Masterclasses aan.

Masterclass MIG/MAG lassen: trends en evoluties, voor- en nadelen (23 mei)
MIG/MAG lassen is nog steeds het meest gebruikte lasproces binnen de maakindustrie. Binnen het kader van Industrie 4.0 zijn meer en meer bedrijven op zoek naar meer doorgedreven geautomatiseerde lasrobotoplossingen voor hun MIG/MAG lasproces.
Programma en inschrijven.

Masterclass Lassen van aluminium-legeringen: een grotere uitdaging dan het lassen van staal? (13 juni)
Aluminium is duurzaam, sterk, gaat ontzettend lang mee en kan gemakkelijk worden hergebruikt. Het metaal van de toekomst heeft unieke eigenschappen, oneindige toepassingen en ontwerpmogelijkheden, en past uitstekend in een circulaire economie. Daarom denken veel bedrijven eraan om over te schakelen van bijvoorbeeld staal naar aluminium. Toch zijn er enkele valkuilen zeker bij het lassen omdat aluminium naast een aantal voordelen zoals hierboven beschreven, ook een aantal nadelen heeft.
Programma en inschrijven.

Masterclass Uitdagingen bij het lassen van RVS (20 juni)
Grondstofgebruik in een circulaire economie is de herbruikbaarheid van producten en het behoud van grondstoffen als uitgangspunt, waarbij we streven naar waardecreatie in iedere schakel van het systeem. In dit circulaire systeem maken wij voornamelijk gebruik van materialen uit de technische kringloop van de circulaire economie.
Programma en inschrijven.

Deze Masterclasses staat open voor bedrijven met vestiging in Vlaanderen en kunnen zowel in onze lokalen te BIL Brussel als online gevolgd worden. Het maximaal aantal inschrijvingen is beperkt tot 20.

Dankzij de steun van Vlaio in het kader van het Industrie Partnerschap bedraagt de deelnameprijs € 375,00 (excl. BTW) - niet cumuleerbaar met subsidies via KMO-portefeuille.

Doelpubliek
lassers, lascoördinatoren, lasinspecteurs, kwaliteitsmedewerkers, projectleiders, aankopers, ….
Lesgever/expert: ir. Peter Meys, IWE (Belgisch Instituut voor Lastechniek), +32 (0)9 292 14 26

Klik hier voor meer informatie over #industriepartnerschap.