• 21/05/2012

ifm electronic stelt innovatieve oplossingen voor

Een apparaat dat in een blik objecten en scènes ruimtelijk detecteert: de pmd 3d vision sensor en de variant pmd 3d camera.

Lees verder

Productnieuws

Beiden hebben een specifieke behuizing voor de industrie, functioneren volgens het principe van lichtlooptijdmetingen en beschikken over een geïntegreerde belichting.

3D kwantumsprong in de opto sensoren
Objecten ruimtelijk in een oogopslag detecteren
De 3D vision sensor biedt 3 vooringestelde applicatiemogelijkheden: afstands- niveau-en volumebepaling.
De parametrering volgt middels een eenvoudig te bedienen stapsgewijze software. Voor aansluiting aan de applicatie is een keuze te maken tussen een analoge uitgang of twee schakeluitgangen. Daarmee onderscheidt de pmd 3d camera zich tot oplossingen voor applicaties waar het detecteren van afstands,- niveau- of volumewaarden belangrijk is. Voor de gebruiker zijn daartoe 3.072 afstands- en grijswaarden beschikbaar. Zodoende biedt ifm electronic voor iedere gebruiker de optimale oplossing voor de stap in de derde dimensie.

Elektronische drukopnemer met analoge weergave, een vertrouwd gevoel
Mechanische contactmanometers worden in de procesindustrie vaak gebruikt vanwege hun goed afleesbare display.

De elektronische contactmanometer PG combineert de eigenschappen van een hoogwaardige druktransmitter met 0,2 % nauwkeurigheid, analoog uitgangssignaal (4...20 mA) en schakeluitgang met goede afleesbaarheid van een analoge manometer aanwijzing. Het apparaat is compleet elektronisch opgebouwd. Als basis dient een zuiver keramische meetcel, die zich duizenden malen in druksensoren bewezen heeft.

De verwerking van het meetsignaal vindt plaats in een microcontroller, die ook de aansturing van de toegepaste stappenmotor voor de aanwijzer genereert. Miljoenen stappenmotoren worden tegenwoordig in auto’s ingezet en zijn daarmee vanwege hun gevoeligheid en trillingsongevoeligheid zonder twijfel geaccepteerd. Daarmee kan van een met vloeistof gevulde vulling ter verbetering van vibratie- en schokbestendigheid, zoals bij mechanische contactmanometer gebruikelijk is, afgezien worden.

Zonder trilling altijd op het juiste niveau: niveausensor voor hygiënische applicaties
Juist in de voedingsmiddelenindustrie bemoeilijken aanhechting en schuim steeds vaker een betrouwbare niveaubewaking. In tegenstelling tot vibratiesensoren, zoals trilvorken, onderdrukt de grensstandsensor LMT deze ongewenste nevenwerkingen, zelfs bij visceuze en kleverige media zoals ketchup.

Met de LMT zijn betrouwbare vol- of leegmeldingen in tanks te realiseren alsook het bewaken van pompen tegen droogloop. Het gladde oppervlak van de sensortip gemaakt van PEEK geeft vuil en mediumresten geen kans om zich vast te hechten. Bovendien voldoen de hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en PEEK aan alle eisen voor hygiënische applicaties.

De frontbondige afdichting vindt plaats via het PEEK materiaal van de sensortip en de metalen zijde van de adapter. Dode ruimtes waar vuilresten zich kunnen nestelen worden zo voorkomen. EHEDG en 3A certificatie maken de sensor uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.


Meer informatie:
ifm electronic
Zuiderlaan 91 – B6 - 1731 Zellik
Tel : 02/481 02 20 - Fax : 02/463 17 95
info.be@ifm.com - www.ifm.com/.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
ifm electronic



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.