• 14/11/2013

Compacte kleine optische sensoren voor de voedingsindustrie

De nieuwe optische sensoren uit de O6 wetline serie van ifm electronic kenmerken zich door de optimale performance: de tasteruitvoeringen bieden een storingsvrije achtergrondonderdrukking.

Trefwoorden: #ifm, #ifm electronic, #taster, #techniek, #voeding, #voeler

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Zelfs sterk reflecterende achtergronden, zoals glanzend roestvrij staal beïnvloeden de achtergrondonderdrukking niet. Daarnaast is de schakelafstand ongevoelig voor de aard en kleur van het te detecteren object.

Een bijzonderheid is de automatische gevoeligheidscorrectie die ook bij damp, rook en sterk reflecterende omgevingsfactoren een betrouwbare functionaliteit laat zien. De zuiver ronde lichtspot in het werkgebied biedt een homogene lichtverdeling in de lichtkegel. Strooilicht rondom de lichtspot dat door reflecties andere sensoren beïnvloedt, is hierdoor te vermijden. Dat geeft bijkomende zekerheid.

De compacte O6 is perfect afgedicht. De beide potentiometers zijn met een dubbele afdichting uitgevoerd. Lens en potentiometer zijn vlak ingebouwd. Hierdoor is de sensor bestand tegen extreme reinigingen.

De roestvrije behuizing garandeert een hoge afdichtingsklasse IP 68/ IP 69 K. Het transparant zwarte deksel zorgt voor een goed contrast tot de geïntegreerde LED’s (werkingsstatus en schakelpunt), waardoor deze ook in een sterk verlichte ruimte rondom goed en optimaal te herkennen zijn. De gecoate lens bestaat uit een slagvast- en splintervrije kunststof.

Naast de tasteruitvoering is ook de zender-/ontvanger combinatie en reflectoruitvoering in hetzelfde hygiënische design verkrijgbaar. Met speciale reflectoren en aansluitkabels, die in reinigingsprocessen stand houden, biedt ifm electronic daarnaast ook een complete lijn met montagematerialen die voldoet aan de eisen die de levensmiddelenindustrie stelt.


Meer informatie:
ifm electronic
Zuiderlaan 91 – B6 - 1731 Zellik
Tel : 02/481 02 20 - Fax : 02/463 17 95
info.be@ifm.com - www.ifm.com/.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
ifm electronic



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.