EuProGigant kiest DigiCert voor veiligheid Industry 4.0-project

DigiCert gaat digitale vertrouwensdiensten leveren aan het European Production Giganet (EuProGigant) project, ‘s werelds eerste praktijkimplementatie van Gaia-X, en zorgt voor de veilige communicatie en uitwisseling van data voor de maakindustrie.

Trefwoorden: #data, #DigiCert, #Industrie 4.0, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - DigiCert )

ENGINEERINGNET.BE - EuProGigant gaat de volgende stap voor Industrie 4.0 in Europa tot stand brengen door een gedeeld, intelligent en geautomatiseerd data-ecosysteem te demonstreren dat waardecreatie binnen de Europese productiesector zal stimuleren.

Dit wordt de eerste praktijkimplementatie om Gaia-X begrijpbaar en tastbaar te maken voor productiebedrijven, een kader voor de gefedereerde Europese data-architectuur.

DigiCert gaat eigen digitale vertrouwensdiensten aanbieden binnen EuProGigant's Federation Services for Secure Identity & Authentication. Daartoe behoren onder andere Content & IoT Trust Services, volgens de eIDAS-richtlijnen voor het maken van verifieerbare credential wallets en de Self-Description Principles van Gaia-X.

Onder auspiciën van het Austrian Federal Ministry for Climate Action, Environment, Energy, Mobility, Innovation & Technology (BMK) en de German Federal Ministry for Economic Affairs & Climate Action (BMWK), wordt het project geleid door de Vienna University of Technology en Darmstadt University of Technology.

Er zijn ook meer dan 20 bedrijven uit de industriële en technische sector bij betrokken, zoals de bekende productiebedrijven voestalpine High Performance Metals, Heller en MTU Aero Engines.