Eerste Belgisch geproduceerde elektrische truck voor Katoen Natie

Volvo Trucks Gent introduceert de eerste e-vrachtwagen, die in België is gebouwd voor Katoen Natie. Het finale doel is de serieproductie van batterij-elektrische, zware vrachtwagens in hun Gentse fabriek.

Trefwoorden: #elektrisch, #Katoen Natie, #Volvo, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Als belangrijke stap in hun stappenplan voor duurzaamheid startte de logistieke groep Katoen Natie met de elektrificatie van hun vrachtwagenpark.

De eerste e-vrachtwagen wordt ingezet voor dienstverlening aan Atlas Copco Airpower. Met deze samenwerking wordt de potentiële impact van het koolstofvrij maken van de transportsector op de hele logistieke waardeketen duidelijk.

"We maken ons grote zorgen over het gebrek aan infrastructuur om verdere elektrificatie te ondersteunen. Over het algemeen dreigen de kosten van de groene transitie uit de hand te lopen," aldus Karl Huts, CFO Indaver Group & Board Member Katoen Natie Group.

Elektrische voertuigen vormen een belangrijk aandeel in de strategie van de Volvo Group om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen.

De e-trucks worden op dezelfde productielijn gebouwd als trucks met een verbrandingsmotor, volgens het Mixed Model Assembly-principe. In de toekomst worden andere modellen, zoals e-vrachtwagens met brandstofcellen, aan dezelfde productielijn toegevoegd.

Als onderdeel van de overgang naar fossielvrije transportoplossingen is de groep van plan om de komende jaren substantiële investeringen te doen in de fabriek in Gent. Dit omvat een nieuwe ultramoderne fabriek voor batterijmodules in 2025.

Om de extra onderdelen te stockeren die komen kijken bij de toevoeging van de nieuwe elektrische modellen, wordt op de site volgend jaar een nieuw logistiek centrum gebouwd. Deze investeringen in Gent gaan de lokale economie en werkgelegenheid versterken.