• 23/05/2012

Brusselse ICT-sector wil groeien met nieuw innovatieprogramma

Het Brussels gewest betaalt tot 80 % van de innovatietrajecten op maat.

Trefwoorden: #agoria, #brussel, #cerexhe, #Mistral, #Technologische innovatie

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Om de Brusselse ICT-sector nog wat sneller te laten groeien, richtte de Technologiefederatie Agoria, Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en Brussels minister van Economie en Wetenschappelijk onderzoek Benoît Cerexhe een steunprogramma op dat Brusselse ICT-bedrijven begeleidt en adviseert.

Agoria, Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en Brussels minister van Economie en Wetenschappelijk onderzoek Benoît Cerexhe sloegen de handen in elkaar. Dankzij een steunprogramma van bijna 1,2 miljoen euro kunnen Brusselse ICT-bedrijven zich op maat laten begeleiden en adviseren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

De ICT-sector is één van de sterkst groeiende sectoren van het Brussels gewest en verschaft volgens gegevens van Agoria werk aan bijna 30.000 mensen.

De twee bestaande steunprogramma's, 'Mistral' en 'Technologische innovatie', worden samengevoegd in een nieuw steunprogramma rond innovatie, business development en software engineering. Het Brussels gewest betaalt tot 80 procent van deze innovatietrajecten op maat.

Floriane De Kerchove, directeur Agoria Brussel: "De Brusselse ICT-bedrijven die deelnamen aan de steunprogramma's, zetten goede resultaten neer en zorgen met hun innovaties voor nieuwe jobs. We willen met het nieuwe programma op de ingeslagen weg verder gaan en Brussel verder op de kaart zetten als innovatieve ICT-regio."

Agoria wil in dit kader tijdens de komende jaren een echte ICT-cluster oprichten. De technologiefederatie ondersteunt de Brusselse ICT-sector al op het vlak van ICT-thema's, business development, juridische en HR-vragen. In de toekomst wil Agoria, samen met Sirris, dit aanbod uitbreiden met diensten op maat van ICT-groeibedrijven.


(KV) (foto Wikipedia)