EMO Hannover 2023 volledig in teken van innovatie

De wereldwijde vakbeurs voor metaalbewerking en productietechnologie gaat door van 18 tot en met 23 september is Hannover. Ruim 1.800 bedrijven zullen bezoekers een staalkaart voorschotelen van de nieuwste ontwikkelingen uit de sector.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #EMO, #Hannover, #IoT, #monitoring, #proces, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: EMO Hannover )

ENGINEERINGNET.BE - Van predictive maintenance, process monitoring en het Internet of Things (IoT) tot toepassingen op het snijvlak van smart data en machine learning: wie wil weten welke ontwikkelingen in de metaalbewerking plaatsvinden, kan een bezoek aan EMO Hannover 2023 niet laten schieten.

Alle belangrijke fabrikanten presenteren zich in september in Hannover. Onder de vlag van het thema Innovate Manufacturing is de beurs verdeeld in drie megatopics: The Future of Business, The Future of Connectivity en The Future of Sustainability.

Deze vakbeurs is het innovatie- en kennisplatform voor machines, oplossingen en diensten in de metaalbewerking. Niet alleen voor technologie, maar ook voor organisatie- en productiestrategieën. Het topic Future of Business focust op nieuwe bedrijfsmarkten en-modellen.

Software- en IT-engineering zijn sleutelfactoren voor succesvolle productietechnologie, en datamining biedt kansen voor nieuwe productiemethoden.

The Future of Connectivity biedt een platform aan ontwikkelingen die invloed hebben op aspecten van Industrie 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT), predictive maintenance, machine learning, connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

De Future of Sustainability is gericht op de integratie van duurzaamheid. De deelnemende bedrijven presenteren hier hun oplossingen voor grondstofbesparende, klimaatneutrale productie en fabrieksplanning. Voor circulaire economie in de productie, voor energie-efficiënte productie, voor duurzame toeleveringsketens en voor veilige werkomgevingen.

Verder richt de beurs zich op umati (universal machine tool interface en ontwikkeld door een groep prominente Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen).

Deze communicatiestandaard zorgt dat gereedschapsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen. Hiermee is voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor succes op het gebied van smart industry: een goede connectiviteit.

Verbeterde efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing (beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een opmars binnen de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kun je als bezoeker kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie.

De Benelux wordt vertegenwoordigd door negentien bedrijven, actief op het gebied van onder andere additive manufacturing, CNC-automatisering, geometrische meettechniek en surface channel technology.

Registreer hier voor een gratis inkomkaart voor EMO Hannover 2023