Chris Peeters benoemd als CEO van bpostgroup

De Raad van Bestuur van bpostgroup heeft vandaag, op advies van het Benoemings- en Bezoldigingscomité, Chris Peeters (huidig CEO van de Elia Group) benoemd als nieuwe CEO van bpostgroup voor een periode van 6 jaar.

Trefwoorden: #bpost, #CEO, #Chris Peeters, #logistiek, #pakjes

Lees verder

HR

( Foto: bpostgroup )

ENGINEERINGNET.BE - Peeters heeft een MSc Burgerlijk Ingenieur van de KULeuven en voordat hij in 2015 bij Elia Group aan de slag ging als CEO, leidde hij de consultancy activiteiten van Schlumberger in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Rusland.

Daarvoor werkte hij 14 jaar bij McKinsey (waarvan 7 jaar als partner), waar hij zich specialiseerde in de energiesector. In de eerste 10 jaar van zijn carrière richtte hij een ingenieursbureau en een productiebedrijf op, en was hij ook actief als verkoop- en technisch manager voor een deel van Europa bij Hoogovens Aluminium.  

Onder zijn leiderschap, is Elia Group uitgegroeid tot een van de meest innovatieve netbeheerders in Europa, met een sterke focus op duurzaamheid, digitalisering en internationale samenwerking.

Zijn expertise en visionaire blik op de toekomst hebben in grote mate bijgedragen aan de transformatie die Elia Group de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, waardoor het een maatschappelijk relevante onderneming is geworden die een centrale rol speelt in de energietransitie in België en Duitsland.

In zijn rol als CEO zal hij de opdracht hebben om de transformatie verder te zetten van Belgische postoperator naar toonaangevende en globale e-commerce logistics speler, met stevige verankering in België en met ambities op vlak van duurzaamheid.

Daarnaast zal hij er voor moeten zorgen dat de toekomst van de groep verzekerd is en er opnieuw kan aangeknoopt worden met groei.