CaTec introduceert “all-in-one” weerstation voor gebouwbeheer systemen

De USM1+ ultrasonore meteo-station is uitgerust met sensoren voor wind, neerslag, relatieve vochtigheid, temperatuur, barometrische druk en licht. Nieuw is de extra keramische neerslagdetector die de radar neerslag opnemer ondersteunt.

Trefwoorden: #beheer, #CaTec, #gebouw, #sensor, #systeem, #weerstation

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CaTec )

ENGINEERINGNET.BE - Die extra keramische neerslagdetector voorkomt dat pollen en insecten geen valse neerslagwaarden geven zodat bijvoorbeeld wordt voorkomen dat dakluiken en ramen automatisch sluiten.

Daarnaast is de USM1+ uitgerust met een algoritme dat de globale straling berekent uit de gegevens van de Lux lichtsensoren. Zo verkrijgt de gebruiker een goed beeld van de op dat moment effectieve aanwezige energie.

Dit is het meest uitgebreide ultra sonore meteosysteem dat momenteel verkrijgbaar is. Standaard wordt het station geleverd met 8x 0-10V analoge uitgangen en een digitale uitgang die te configureren is naar Modbus of een Thies ASCII protocol.

Het weerstation wordt voornamelijk toegepast bij gebouwautomatisering, scheepvaart, brug-tunnel en sluis bewaking, glastuinbouw en verkeer applicaties.

Meer informatie: 
CaTeC b.v. 
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen 
info@catec.nl - www.catec.be