Nieuwe fabriek in Hooglede bedient Belgische markt met onberispelijk plaatwerk

Wie in de buurt van Hooglede voorbij rijdt, kan er niet omheen kijken. In ijltempo is daar de nieuwe productiehal van 247TailorSteel verrezen. De meer dan 17.000 m² zal ruimte bieden aan, om te beginnen, elf hightech plaatverwerkingsmachines.

Trefwoorden: #247TailorSteel, #fabriek, #plaatwerk, #productie

Lees verder

Partner Info

( Foto: 247TailorSteel )

ENGINEERINGNET.BE - Met die plaatlasers, buislasers, plooibanken en afbraammachines geeft de e-commerce specialist voor metaal graag zijn visitekaartje af: onberispelijk plaatwerk, binnen 48 uur geleverd.

De officiële opening is weliswaar voor later, maar de productie vanuit Hooglede is vanaf 2 oktober helemaal operationeel. “Perfect op schema”, vertelt CEO Carl Berlo trots. “Nog geen jaar geleden legden we de eerste steen. Binnenkort komen de eerste bestellingen al van de machine. In één geautomatiseerde en gedigitaliseerde flow. We zijn er bijzonder trots op.”

Volledige digitale flow
Wat 247TailorSteel doet en bijzonder goed doet, is het e-commerce verhaal naar plaatbewerking brengen. Via de online software Sophia, sinds dit jaar overigens volledig webbased, geven gebruikers hun tekening in en bepalen ze de parameters. Nog geen 48 uur later arriveren de stukken, gesneden en/of geplooid, al bij hen. En dat aan een zeer scherpe prijs. Een succesformule. “We groeien nog altijd met dubbele cijfers. Als hetzelfde patroon zich herhaalt zoals bij andere vestigingen, zal de opening van de fabriek in Hooglede ons zelfs nog een serieuze extra boost geven.”

De fabriek in Hooglede zal voortaan het gros van de Belgische markt bedienen met onberispelijk plaatwerk. (©247TailorSteel)

Hightech werkomgeving
247TailorSteel moest daarvoor in het hart van West-Vlaanderen, waar de werkloosheid al laag ligt, op zoek naar, op termijn, 150 nieuwe medewerkers. “Een zoektocht naar avonturiers, want we vragen hen om in een volledig nieuw avontuur te stappen. Tot voor kort hadden we enkel nog maar een werf te tonen.” Dat het bedrijf er toch in slaagt, heeft volgens Berlo alles te maken met het verhaal achter het bedrijf. “Een hightech werkomgeving spreekt aan. Maar we doen er ook alles aan om een zo toekomstbestendig mogelijk verhaal te brengen.”

“Trots om hier te werken”
Een duurzaam verhaal ook. “Als marktleider moet je die verantwoordelijkheid nemen om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk na te laten. We doen dat door de digitalisering van onze processen, de efficiëntie van onze nestings, zodat er amper afval overblijft, de zonnepanelen op het dak, het werken met lokale leveranciers, maar ook de aandacht voor de ergonomie en het comfort van onze medewerkers.” Een visie die aansluit en aanslaat. “Je voelt dat onze medewerkers trots zijn om hier te komen werken. We proberen ook goed voor ze te zorgen met een eigen opleidingscentrum om er specialisten van te maken en een goede verloning. Ze delen mee in onze kwartaalwinsten.”

Verder kijken
De fabriek in Hooglede zal voortaan het gros van de Belgische markt bedienen. Maar 247TailorSteel kijkt alweer verder. “We hebben er de capaciteit en de nabijheid om het noorden van Frankrijk te bedienen. Ook van daaruit zien we al heel veel nieuwe aanvragen komen.” Op naar de volgende nieuwe hightech fabriek.

https://www.247tailorsteel.com/nl