Nieuwe K17 hydrant: leaner & meaner

Kenbri komt met de nieuwe Kennedy K17 hydrant van Kennedy Valve, sinds 1988 deel van de Amerikaanse McWane groep. De K17 is de helft lichter en slanker dan de eerdere K81 en kent tegelijk ook minder drukverlies.

Trefwoorden: #bestrijding, #brand, #hydrant, #Kenbri, #water

Lees verder

Partner Info

( Foto: Kenbri )

ENGINEERINGNET.BE - Door zijn geoptimaliseerd design, bedraagt het drukverlies namelijk minder dan 0,14 bar bij een flow van ±4.000 l/minuut door de 4” pumper nozzle. Dat heeft alles te maken met het interne design dat ervoor zorgt dat de waterstroom vrijwel ongehinderd door de hydrant kan stromen.

De vorige hydrantversie, de K81, werd in 1981 ontworpen, en groeide de afgelopen 20 jaar zo’n beetje uit tot de standaard in de Antwerpse Haven, waarbij de grootste raffinaderij, alsook de grootste tankterminals deze hydrant, samen met de Kennedy afsluiters, in hun materiaalspecs hebben opgenomen.

Vandaag is er met de K17 een ‘new kid on the block’. De nieuwe K17 hydrant, die eveneens UL (Underwriters Laboratories) en FM (Factory Mutual) gelabeld is, kent twee basismodellen, namelijk de 3-weghydrant en de monitorhydrant, beiden verkrijgbaar in een recht (straight) model én het haaks model met een 90° voetbocht. De drieweghydrant komt met één 4”/DN100, en twee 2½”/DN65 aansluitingen. De K17 kan ook uitgevoerd worden als i-hydrant, waarbij door middel van een transmitter, draadloos de druk en temperatuurgegevens op afstand kunnen worden (op)gevolgd.

Eenvoudiger aansluiten, onderhouden en herstellen
De K17 ‘Upper Barrel’ weegt ten andere minder dan 25 kg bij de drieweg hydrant. Dat is een pak minder dan de vorige versie, wat niet alleen voor een kleinere voetafdruk zorgt - denk aan transport en manipulatie - maar ook voor een eenvoudiger aansluiten en een uiterst interessante ‘one man repair’. De behuizing is nog steeds in nodulair gietijzer. Koppelingen en zijafsluiters kunnen worden uitgevoerd in hoogwaardig RG5 (zeewaardig!) brons (CuSn) of in aluminium.

De fusion epoxy poederlakbekleding zorgt voor een extra langdurige bescherming. De K17 heeft minder bewegende delen dan zijn voorganger. Dat belooft dan ook minder onderhoud. Het binnenwerk is uitgevoerd in rvs 316. De breekflens, die ervoor zorgt dat bij een aanrijding de hoofdafsluiter van de hydrant automatisch sluit, en dus wateroverlast wordt voorkomen, komt met twee eenvoudige boutverbindingen. Op een waternet staat immers al snel 8 tot 12 bar druk. Deze hydrant loopt ook vanzelf leeg na elk gebruik, en is dus zelfdrainerend.

Onderdelen op voorraad
Van alle belangrijke onderdelen heeft Kenbri, dat al sinds 1983 de Amerikaanse Kennedy producten verdeelt, steevast een structurele grijpvoorraad. Kenbri Beveren heeft ten andere recentelijk het Master Distributeurschap van Kennedy in Europa, en bij uitbreiding in de ganse EMEA regio, toegekend gekregen.

Water!
Een uitbatingsvergunning gaat gepaard met een ‘plan van aanpak’ voor brandbestrijding. Dat wordt in overeenstemming met de brandweer opgemaakt, waarna Kenbri kan adviseren hoe dit praktisch te realiseren is. Netwerken en aansluitingen kunnen heel divers zijn. Zo schrijft de Antwerpse tankenparken richtlijn standaard zesduimse aansluitingen voor, en dat om voldoende water ter plaatse te krijgen. Ook dit is gegarandeerd bij de K17 hydrant.

https://www.kenbri.nl/NL