Partnershap Katoen Natie en Intergamma leidt tot nieuw opslag- en pickingsysteem

Katoen Natie en Intergamma werken voor de e-commerce orderleveringen van de klanten van Intergamma voortaan met AutoStore, wereldwijd het snelste en meest betrouwbare orderverwerkingssysteem per m².

Trefwoorden: #Autostore, #Katoen Natie, #logistiek, #picking, #robot

Lees verder

Nieuws

( Foto: Katoen Natie )

ENGINEERINGNET.BE - Het kubusvormige automatisatiesysteem van ongeveer 900 m³ met 20 robots is sinds eind september in gebruik op het logistiek platform van Katoen Natie in Kallo, het grootste ‘multi-customer’ logistiek platform in Europa.

Bins met voorraad worden 16 hoog naast en op elkaar in de grid gestapeld. De grid is het aluminium railsysteem rond de bins en robots, en wordt op maat gemaakt. Boven op de grid rijden autonome robots die continu samenwerken om de stock voor orders uit de grid te halen.

Dit doen ze door bins uit de grid te hijsen en te herschikken tot ze de correcte bak hebben. Die bin wordt dan aan een van de 3 picking stations gepresenteerd. De picker neemt de goederen uit de bin en werkt het order af.

De bin gaat terug in de grid. Het algoritme zorgt er steeds voor dat de stock voor orders opgehaald wordt op de meest efficiënte manier. Deze automatisatie heeft ook geen impact op bestaande jobs want de pickers kunnen nu méér doen met hetzelfde team. 

Bovendien treden minder pickfouten op, is er continu voorraadbeheer, optimale beschikbaarheid en geen single point of failure.