Nord Drivesystems toont efficiënte aandrijftechniek voor bagageafhandeling

Of het nu gaat om inchecken, sorteren, hogesnelheidstransport of het ophalen van bagage, Nord Drivesystems biedt passende aandrijfoplossingen voor de bagageafhandeling. De aandrijfspecialist presenteerde deze oplossingen op de inter airport in München.

Trefwoorden: #afhandeling, #automatisering, #baggage, #Nord

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Nord Drivesystems )

ENGINEERINGNET.BE - Soms wordt bagage met verschillend gewicht getransporteerd over lange afstanden en met onregelmatige tussenpozen: dit vormt voor bagageafhandeling op luchthavens de grote uitdaging. Nord Drivesystems levert hiervoor verschillende aandrijfoplossingen met een hoge energie-efficiëntie.

Uitstekende energie-efficiëntie
Nord's IE5+ synchroonmotor overtuigt met een energie-efficiëntie tot 93 procent en overtreft daarmee zelfs de hoogste gestandaardiseerde efficiëntieklasse IE5. De aandrijfspecialist levert deze motor niet alleen als stand-alone motor, maar ook in geïntegreerde aandrijfsystemen die het aantal interfaces reduceren en zo de systeemefficiëntie verder verhogen.

In de gepatenteerde DuoDrive motorreductor is de IE5+ motor geïntegreerd in een kegelwielreductor en biedt niet alleen een uitstekende efficiëntie, maar ook een compacte installatieruimte. Het LogiDrive aandrijfsysteem heeft daarentegen een decentrale frequentieomvormer die de aandrijving efficiënt regelt en direct op de motorreductor is geplaatst, waardoor installatie eenvoudig is.

Met name van belang voor de industrie: het IE5+ motorontwerp in combinatie met de frequentieomvormer zorgen ervoor dat deze motorvariant wereldwijd universeel kan worden toegepast - ongeacht de locale netspanning of de respectieve energie-efficiëntie regelgeving.

Variantreductie, kostenminimalisatie
Nord aandrijftechnologie realiseert een zeer hoog en relatief constant rendement over een breed toerental- en koppelbereik en biedt tevens optimale prestaties op het gebied van energieverbruik in deellast- en toerentalbereik.

Dit maakt toepassing over een breed belastingbereik mogelijk en daarmee de reductie van het aantal aandrijfvarianten in een compleet systeem. Administratieve kosten worden geminimaliseerd en productie-, logistiek, opslag- en serviceprocessen worden gestroomlijnd. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) van de gebruiker.

Een energie-efficiënte aandrijving is vooral belangrijk voor grote transportinstallaties met meerdere aandrijfunits. Met de Nord ECO service ondersteunt Nord zijn klanten bij het vinden van de meest energie-efficiënte aandrijfoplossing.

De specialisten van Nord meten daartoe het belastingprofiel van de installatie en bepalen of de aandrijving optimaal is ontworpen. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren zij een efficiëntere aandrijfconfiguratie.

Klik hier voor meer informatie.