DSV bouwt nieuw duurzaam magazijn in North Sea Port

Het bedrijf start met de bouw van een nieuw duurzaam magazijn van 110.000 m² aan het Gentse Kluizendok. Dit project levert 350 extra jobs op en verder springen perfecte temperatuurregelingen en geautomatiseerde oplossingen in het oog.

Trefwoorden: #DSV, #duurzaam, #healthcare, #logistiek, #magazijn, #North Sea Port

Lees verder

Nieuws

( Foto: DSV )

ENGINEERINGNET.BE - DSV bouwt het meest duurzame pharma magazijn op dit moment in de Benelux, uiteraard zonder gasaansluiting en voorzien van zonnepanelen.

De focus ligt volledig op de opslag en distributie voor één van de meest vitale sectoren in onze economie: de gezondheidszorg (‘healthcare’). Denk hierbij aan materialen voor klinische proeven, geneesmiddelen voor mensen, medische apparaten, natuurlijke gezondheidsproducten, diergeneesmiddelen en farmaceutische grondstoffen.

Op een terrein van 18 hectare zal er voor 110.000 m² loodsen worden gebouwd. Deze nieuwe investering wordt gerealiseerd aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Gentse deel van North Sea Port.

In het nieuwe magazijn worden verschillende temperatuurregelingen voor farmaceutische producten voorzien bij elke stap in het proces. Het gebouw zal 6.000 m² temperatuurgecontroleerde opslagruimtes bevatten met omgevingstemperaturen van 2-8°C, -20°C en -40°C.

Het nieuwe magazijn wordt gecertificeerd (Pharma QMS en GDP) zodat DSV er de gevoelige producten kan opslaan en distribueren overeenkomstig de geldende mondiale normen en regelgeving.

Een afzonderlijk gedeelte dient voor de opslag en distributie van gevaarlijke goederen. Het magazijn is voorzien van maar liefst 110 docks waar vrachtwagens kunnen laden en lossen.

Van hieruit kunnen deze goederen van en naar het Europese achterland worden vervoerd via wegtransport, met zeeschepen, binnenvaartschepen of per spoor.