Hoffmann Group introduceert nieuwe digitale Garant 2D hoogtemeter

De nieuwe digitale Garant 2D hoogtemeter HG1 is ergonomisch ontworpen, eenvoudig te bedienen en krachtig. Het apparaat berekent afstanden en symmetrieën, meet haaksheid en rechtheid en maakt het mogelijk om nulpunten in te stellen op werkstukken.

Trefwoorden: #apparaat, #digitaal, #hoffmann, #hoogte, #meten, #meter

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Hoffmann Group )

ENGINEERINGNET.BE - De digitale Garant 2D hoogtemetersysteem HG1 bereikt een uitstekende meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid in meetbereiken van 350 of 600 millimeter met zijn optisch incrementeel meetsysteem.

De eenvoudige programmering via slepen en neerzetten en de snelle verwerking van meetgegevens maken het tot een krachtig systeem voor kwaliteitscontrole.

Het nieuwe apparaat maakt ook indruk met zijn gebruiksgemak: het grote, draaibare 10-inch aanraakscherm met draai-/kantelscharnier kan ergonomisch worden geplaatst en aangepast aan de huidige lichtomstandigheden. Het leidt de gebruiker intuïtief door het menu - met zelfverklarende pictogrammen die ook internationaal gemakkelijk te begrijpen zijn.

Metingen worden moeiteloos en snel uitgevoerd met behulp van de gemotoriseerde meetslede: de slede kan worden gepositioneerd en de meting kan worden gestart met het duimwiel; het geïntegreerde luchtlagersysteem zorgt voor een eenvoudige, schokvrije beweging; handgrepen aan beide zijden met geïntegreerde bedieningsknoppen voor de luchtlagers maken het mogelijk om het apparaat nauwkeurig en moeiteloos te verplaatsen op de meetplaat.

Dankzij de lithium-ion batterij kan de digitale Garant 2D hoogtemeter HG1 ook zonder directe stroomaansluiting worden gebruikt. Bij meetpauzes schakelt het automatisch over naar de energiebesparende modus zonder meetwaarden te verliezen. Temperatuurcompensatie vindt plaats via een interne sensor.

De nieuwe digitale Garant 2D hoogtemeter HG1 is verkrijgbaar in twee versies voor meetbereiken van 350 of 600 millimeter met een meetkracht van 1 ± 0,2 N. Het kan besteld worden in de Hoffmann Group eShop en via de 2023/2024 catalogus.

Bezoek Hoffmann Group op de Precisiebeurs op 16-17 november, stand 205 in hal 1, om deze hoogtemeter te bekijken.