Exotec automatiseert Benelux distributiecentrum van Lyreco

Lyreco, distributeur van producten en diensten voor de werkomgeving, heeft Exotec, specialist in magazijnrobots, gekozen om zijn distributiecentrum in Vottem uit te rusten met een Skypod Systeem voor een vlekkeloze verwerking van de bestellingen.

Trefwoorden: #automatiseren, #distributie, #Lyreco, #robot, #Skypod

Lees verder

Techniek

( Foto: Lyreco )

ENGINEERINGNET.BE - Het aanbod van Lyreco is de voorbije jaren flink uitgebreid, waardoor de complexiteit in de distributiecentra aanzienlijk toegenomen is.

In het distributiecentrum in Vottem, waar bestellingen van vier- tot vijfduizend klanten per dag worden verwerkt, was de apparatuur bovendien erg verouderd en daardoor aan vervanging toe.

Olivier Deuse, Distribution Center manager bij Lyreco Benelux: “Tijdens een voorbereiding van 1,5 jaar hebben we onze noden en werkwijzen grondig geanalyseerd, en tegelijk ook naar onze toekomstplannen gekeken. Uiteindelijk kozen we vooral voor Exotec omwille van de flexibiliteit van het Skypod Systeem.”

De installatie in Vottem bestaat onder andere uit Skypath-transportbanden en 71 Skypods, de robots die het personeel helpen om goederen op te pikken en de samengestelde pakketten in de juiste volgorde naar de palletiseermachine te verplaatsen.

Opdat het distributiecentrum tijdens de werkzaamheden gewoon kan blijven draaien, zal de installatie van het Skypod Systeem in verschillende fazen verlopen.

Het eerste gedeelte van het systeem zou in juni 2024 operationeel moeten zijn. Om de volledige oplossing af te werken, wordt nog een jaar extra voorzien.