SGS opent state-of-the-art testlaboratorium in Anderlecht

SGS, een toonaangevende organisatie op het gebied van testen, inspectie, controle, analyse en certificering, viert het 100-jarig jubileum van het CEBEC-keurmerk met de opening van zijn gloednieuwe testlaboratorium in Anderlecht.

Trefwoorden: #certificering, #keurmerk, #laboratorium, #SGS, #test

Lees verder

Nieuws

( Foto: SGS )

ENGINEERINGNET.BE - Het CEBEC-keurmerk kwam 100 jaar geleden tot stand met een duidelijke maatschappelijke missie: ervoor zorgen dat enkel veilige elektrische producten de Belgische markt betreden.

Het keurmerk staat sindsdien garant voor betrouwbaarheid, veiligheid en naleving van Belgische, Europese en internationale normen.

SGS Belgium, met zijn divisie CEBEC, beheert het keurmerk. Zowel de Certification Body als het laboratorium zijn voorzien van uitgebreide accreditaties en erkenningen.

Zij bieden diverse tests en certificaten aan, waardoor fabrikanten hun elektrische producten effectief op de markt kunnen brengen in tal van landen en regio's. In 2022 voerden zij ongeveer 5.000 internationale certificeringen uit.  

Het moderne testlaboratorium in Anderlecht, met een oppervlakte van 1.000 m², vertegenwoordigt een aanzienlijke uitbreiding ten opzichte van het vorige laboratorium.

Naast groei en vernieuwing, is er speciale aandacht besteed aan duurzaamheid, met verbeterde energie-efficiëntie, isolatie en de implementatie van warmtepompen.