Indumation 2024: Kortrijk bereidt zich voor op walhalla van industriële automatisering

Het walhalla van de industriële automatisering en Industrie4.0 keert terug naar haar meest preferente periode. Indumation zal plaatsvinden van 31 januari tot en met 2 februari in Kortrijk Xpo.

Trefwoorden: #automatisering, #Indumation, #industrie, #vakbeurs

Lees verder

Beursnieuws

( Foto: Indumation.be )

ENGINEERINGNET.BE - De gebruikelijke ingrediënten, waaronder de timing, het marktconforme aanbod in zeven technologieroutes, de sterke partnerschappen, de Connectivator, de Nocturne, de Expert Classes ... gecombineerd met de actuele geopolitieke, demografische en technologisch disruptieve setting, vormen de ideale receptuur voor de editie 2024.

Indumation.be richt zich naar industriële professionals uit alle takken van de industrie (maak- en procesindustrie, logistiek, machinebouw, ruimtevaart, energie- en nutsbedrijven …) en publieke sectoren (overheden voor infrastructuur en organisatie). Qua profielen richt de beurs zich zowel naar beslissers en eindverantwoordelijken (voor productie, logistiek, aankoop, projecten en ontwikkeling), als naar voorschrijvers en adviserende stafmedewerkers.

Ook hogeschoolstudenten technologisch onderwijs en derdegraads middelbare scholieren (onder begeleiding) worden verwelkomd. Indumation.be staat telkens garant voor een unieke beurservaring én kennisoverdracht. Een high-end aanbod Expert Classes dompelt de bezoekende teams onder in de nieuwste inzichten, voorspellingen en best practices van experten, competentiecentra en industry peers. In de hub Connectivator verrijken experten, bezoekers, technologiefederaties en onderzoekscentra elkaar onder de pay-off Connect – Integrate – Innovate.

Tech Guru Explosition
Op woensdagavond 31 januari host de organisatie van Indumation.be, samen met enkele cruising partners en met ondersteuning van diverse scholen het Tech Guru Explosition evenement. Een op maat gemaakt initiatief, exclusief voor alle studenten hoger/universitair technologisch onderwijs en young professionals (alumni). Er wordt een heus informeel en interactief debat opgezet op maat van het doelpubliek.

Diverse panelleden (info binnenkort online op de beurswebsite) vertegenwoordigen hyperscalers, AI-startups met een bewezen staat van dienst en een tech watcher. Diverse invalshoeken, meningen omtrent de realiteit, toekomst en ontwikkelingen rond metaverse, artificiële intelligentie … komen aan bod. Voorafgaand kunnen de deelnemers er voor kiezen om bij de cruising partners zelf langs te gaan voor een persoonlijke ontvangst en kennismaking. Na afloop van het debat is iedere deelnemer van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de afterdebate party met DJ, drinks en bites.

Top-notch Expert Classes zorgen voor neutrale kennisdeling en inzichten
Naar goede gewoonte brengt Indumation elke dag een goed gevuld programma aan Expert Classes. Inzichten, best practises en ervaringen rondom de zeven thema’s van de technologieroute. Gerenomeerde industriebedrijven geven u een exclusief inzicht achter de schermen, maar ook diverse kenniscentra nemen de bezoekers mee in actuele ontwikkelingen, inzichten en uiteraard toekomstperspectieven. Voor het volledige programma kan u de website checken. Alle classes zijn vrij toegankelijk voor de Indumation.be bezoeker.

Nocturne
Op donderdag 1 februari 2024 zijn een feestelijke nocturne en een laatavondbezoek voorzien tot 22 uur. Iedereen is er welkom! De organisatie en de meer dan 250 partners verwelkomen u graag in deze meer informele setting op Indumation.be. Er worden die avond diverse belevenissen en randevents opgezet voor u om te ontdekken op diverse standen en locaties op de beursvloer. De ervaring leert dat een nocturnebezoek op Indumation.be een absolute aanrader is!

Agoria Learning Tour
Agoria Industrial Automation, de producenten en leveranciers van industriële automatisatie in België, organiseren tijdens deze zevende editie van Indumation in 2024 opnieuw de Indumation Learning Tour 2024, een industriële automatisering ontdekkingstocht die u kan ervaren met uw leerlingen en school. Het gaat om groepen van drie laatstejaarsleerlingen en één schoolbegeleider uit het technisch, beroeps- of algemeen secundair onderwijs in België. Dus voor hen die zich willen onderdompelen in de wereld van STEM. Meer info op de beurswebsite.

Friday Teamday met Immersion Classes
Vrijdag 2 februari wordt Indumation.be 2024 the place-to-be, voor die kleinere industriële ondernemingen waar zaakvoerder en zijn hechte team afdelingshoofden in hoofdzaak kampen met de beperkte mogelijkheid, krappe agenda’s en beschikbare medewerkers om Indumation.be te bezoeken. De organisatie kadert op vrijdag daarom voor de eerste keer het thema ‘It’s Friday – it’s Teamday’. Deze bedrijven worden uitgenodigd om hun vrijdagsmeetings om te ruilen voor een leerrijke, praktijkgerichte , ‘samen in de auto naar Indumation.be 2024’, teambuilding actie.

Laagdrempelige praktische inzichten worden gecombineerd met een efficiënt beursbezoek met drinks & bites voor teams die vrijdag de beurs aandoen. Bedrijfsteams die zich hiervoor inschrijven krijgen twee heel praktijkgerichte Immersion Classes (Smart Maintenance en Collaborative Technology) voorgeschoteld, ingeleid door twee experten, gevolgd door een bezoek aan de beurs met highlights over beide expertises, gevolgd door een hapje en drankje aan de beursbar, voor ze tevreden en opgeladen, samen het weekend inrijden.

De hands-on Immersion Classes
Start 2 Smart Maintenance: deze heel praktijkgerichte Class legt uit aan de teams hoe ze hands-on kunnen starten met inzichten en de uitrol voor Smart Maintenance, en welke beschikbare technologie er op de beurs hiervoor aanwezig is. Na de Class kunnen ze de voorbeelden die op de beurs aanwezig zijn, even aan de lijve gaan opzoeken.

Start 2 Collaborate: de heel praktijkgerichte Class legt uit aan de teams wat er vandaag allemaal beschikbaar is aan collaboratieve systemen, cobots, interfaces (HMI’s, wearables, exoskeletons, dashboards) die repetitieve, saaie, intensieve acties voor operatoren efficiënter, aangenamer, en minder lastig maken.

Praktische info
Waar? Kortrijk Xpo
Wanneer? Van 31 januari tot en met 2 februari 2024
Openingsuren? Telkens van 10 u. tot 18 u., op donderdag nocture tot 22 u., op vrijdag sluiten de deuren om 16 u.
Meer info? www.indumation.be