De MXO familie breidt uit

De nieuwe R&S MXO5 oscilloscoop voegt nieuwe kanalen en hogere bandbreedtes toe. Het is de eerste 8-kanaals oscilloscoop van Rohde & Schwarz en vereenvoudigt het meten van power sequencing, compliance testing van Ethernet in de automobielsector,...

Trefwoorden: #meten, #oscilloscoop, #Rohde & Schwarz

Lees verder

Partner Info

( Foto: Rohde & Schwarz )

ENGINEERINGNET.BE - Hij kan 4,5 miljoen registratiepunten en 18 miljoen golfvormen per seconde meten over meerdere kanalen. Zo kan men nu complexe details van signalen en zeldzame gebeurtenissen accuraat registreren.

De R&S MXO5 registreert tot 99% van de realtime signaalactiviteit. De zeer korte blinde periodes tussen registraties maken dit toestel ideaal voor testen van EMI en harmonischen. De 45.000 FFT (Fast Fourier Transforms) zijn een effectieve manier om storingen te zoeken in uiteenlopende toepassingen, van stroomomvormers tot analyses voor de autosector. Het is ook een krachtig instrument voor EMI diagnoses in de ontwerpfases van producten. Foutzoeken in de ontwerpfase voorkomt dure redesign tijdens preproductie.

Eenvoudige power sequencing
Controle van power sequencing is een voor de hand liggende toepassing als men over meerdere kanalen beschikt. Als het geteste toestel meer stroomrails heeft dan er meetkanalen beschikbaar zijn, zijn er ofwel verschillende meetbeurten of een tweede oscilloscoop nodig. In beide gevallen moeten de meetgegevens dan gesynchroniseerd worden om een totaalbeeld te krijgen. Hoe meer meetkanalen er beschikbaar zijn, hoe gemakkelijker dit wordt. De R&S MXO5 serie ondersteunt ook automotive Ethernet en USB compliance testen, inclusief de triggers voor automotive bussystemen en decoding.

Groot standaardgeheugen
Elk van de acht kanalen heeft 500 Mpoints van acquisitiegeheugen, meer dan vijf keer de standaardcapaciteit in deze klasse. Het gesegmenteerde geheugen kan gebruikt worden om signalen te registreren die gescheiden worden door inactieve periodes. Dat is nuttig voor toepassingen zoals laserpulsen, seriële bussen en RF pulsen voor signaalregistratie over lange observatieperioden tot 10.000 segmenten.

Elk detail precies registreren
De 12 bit A/D converter (ADC) op alle inputkanalen heeft een nauwkeurige verticale resolutie met 4.096 kwantisatieniveaus op alle sampling ratio’s, zodat alle details van een signaal zonder verlies kunnen worden geregistreerd. Hogere resolutie heeft geen nadelig effect op de sampling ratio zoals in de ERES of HiRES modus. Een voortschrijdend gemiddelde-filter elimineert ruis en garandeert een hoge resolutie voor precieze registratie en triggering.

Snel inpassen in de workflow
In laboratoria is er altijd plaats te kort. De R&S MXO5 is 153 x 445 x 314 mm en weegt slechts 9 kg. Met de optionele VESA montageplaat kan men nog meer plaats besparen en het extreem lage geluidsniveau van 25 dB(A) op 1 m van de voorkant van het toestel maakt het geschikt voor gebruik in kantoren. Het is ook zeer gemakkelijk om de oscilloscoop op afstand te bedienen. Met de webservers kunnen gebruikers golfvormen observeren en controleren vanop een standaardwebbrowser. Dat alles maakt de R&S MXO5 een veelzijdig instrument voor dagelijks gebruik, dat technici snel een diepgaand inzicht in hun ontwerpen biedt.

www.rohde-schwarz.com