Alfa Laval en Bisviridi halen biobrandstof uit organisch afval

Beide bedrijven werken samen om het duurzaamheidspotentieel te vergroten van het recyclageproces van organisch afval en voedselresten, waarbij dit afval getransformeerd tot biobrandstof.

Trefwoorden: #afval, #bio, #brandstof, #decanter, #luchtvaart

Lees verder

Techniek

( Foto: Alfa Laval )

ENGINEERINGNET.BE - De samenwerking resulteert in de Prodec Oil Plus-decanter, die werd ontworpen om olie op efficiënte wijze te scheiden met anaerobe vergisting om olie- en vetafval te transformeren tot biobrandstof.

Met dit proces, dat werd ontwikkeld en gepatenteerd door Bisviridi (bedrijf dat deel uitmaakt van de BioteCH4-groep, leider in anaerobe vergisting in het Verenigd Koninkrijk), wordt ruwe bio-olie geproduceerd dat een milieuvriendelijk alternatief vormt voor brandstoffen op oliebasis.

De ruwe bio-olie (met een zuiverheidsgraad tot 99,5%) kan met name worden geraffineerd tot duurzamere vliegtuigbrandstof (SAF), wat aansluit bij de doelstellingen van de luchtvaartsector om de CO2-uitstoot terug te dringen en een opkomende markt te betreden.

Het innovatieve ontwerp van de decanter garandeert eenvoudige bediening en onderhoud. Dat betekent dat de terugverdientijd minimaal is en dat de ‘total costs of ownership’ voor AD-afvalverwerkers laag zijn.

Het systeem is beschikbaar als standalone of als plug-and-play-systeem dat moeiteloos kan worden geïntegreerd in bestaande AD-installaties en -processen.