• 06/06/2012

Tele-Rehab wint Agoria e-Health Award

Tele-Rehabsysteem (van de Universiteit Hasselt en het Jessa Ziekenhuis) is grote winnaar van de tweede editie van de Agoria e-Health Awards

Trefwoorden: #agoria, #e-health

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Tele-Rehabsysteem van de Universiteit Hasselt en het Jessa Ziekenhuis is de grote winnaar van de tweede editie van de Agoria e-Health Awards.

Met Tele-Rehab volgt het Hasseltse ziekenhuis van op afstand de gezondheidstoestand van chronische hartpatiënten.

Agoria, de federatie van de technologische industrie, beloont met de wedstrijd personen en instellingen die de kwaliteit van e-Health in ons land verbeteren.

Dit jaar ontving de organisatie een twintigtal kandidaturen. Een jury van specialisten uit de gezondheidssector beoordeelden de projecten op innovatie, rentabiliteit en resultaten. De awards werden gisteravond in Brussel tijdens een gala-avond uitgereikt.


(KV)

ACHTERGROND
Andere winnaars waren :
• Beste project:
Tele-Rehab – Universiteit Hasselt / Jessa Ziekenhuis
Het doel van het Tele-Rehabproject is om chronische hartpatiënten op een veilige, gecontroleerde en op individuele basis, via een websitegestuurde en interactieve applicatie, te laten werken aan hun fysieke conditie om zo hun cardiovasculair risicoprofiel te verbeteren.

• Beste Mobile Health Project :
Projet Mobilité CHC “Op-mobile sur iPad” – Centre Hospitalier Chrétien Liège
De artsen kunnen met dit project op een snelle en beveiligde manier de medische gegevens van patiënten via een iPad consulteren en beheren. Met de iPad kunnen de artsen hun werkschema en agenda makkelijker beheren. Ook kunnen ze op elke locaties binnen het ziekenhuisplatform met elkaar communiceren.

• Beste Innovatieproject :
Informatisation du circuit hospitalier du médicament – CHU Mont-Godinne
De doelstellingen van het project zijn gericht op een betere opvang van de patiënt: het ziekenhuistraject van het geneesmiddel beveiligen, tijd besparen in diverse stadia van het traject, verschillende specialisten binnen eenzelfde toepassing samenbrengen, de behandelingen en de uitvoering daarvan uniformiseren en standaardiseren.

• Beste Tele-Health & Tele-Care Project:
Opnieuw: Tele-Rehab – Universiteit Hasselt / Jessa Ziekenhuis
Het algemene doel van het Tele-Rehab project is om chronische hartpatiënten op een veilige, gecontroleerde en individuele basis, via een website-gestuurde en interactive applicatie, te laten werken aan hun fysieke conditie om zo hun cardiovasculair risicoprofiel te verbeteren.

• Beste samenwerking:
Recip-e – Recip-e vzw
Het Recip-e project beoogt het invoeren van het ambulant elektronisch medisch voorschrift in België.

• Hoogste ROI:
Winner : Selfservice inschrijvingen via kiosk – AZ Jan Portaels
Automatische selfservice voor het inschrijven van consultatiepatiënten, meer comfort voor de patiënt met minder inzet van middelen van het ziekenhuis. Dit alles via gecöordineerde aanpak met verschillende partijen.