Elexide wint derde Elia Group hackathon

Eind maart werkten een honderdtal deelnemers, waaronder studenten en professionals uit heel Europa, in verschillende teams samen om te onderzoeken hoe real-time prijzen de flexibiliteit aan de consumentenzijde binnen het energiesysteem kan vergroten.

Trefwoorden: #elektrisch, #Elia, #energie, #hackathon, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - De hackathon bracht studenten en professionals (start-ups, bedrijven en freelancers) uit diverse sectoren en heel Europa samen.

Tijdens intensieve brainstorm-, programmeer- en prototypesessies kregen ze de nodige informatie en kennis om de uitdagingen van de hackathon aan te pakken.

In de jury van deze editie zetelden Beatrice de Mahieu, CEO van BeCode; Catherine Vandenborre, CEO ad interim van Elia Group; Dirk Sommerijns, Senior Account Executive bij Microsoft; en David Zenner, Head of Customers van Elia Group.

De teams en hun oplossingen werden beoordeeld op specifieke criteria, zoals het gebruik van real-time prijzen, de aantrekkelijkheid van hun producten, de implementatie van technologie en de schaalbaarheid en impact van hun oplossingen.

Het winnende team Elexide wist de jury te imponeren met zijn innovatieve, schaalbare en klantgerichte oplossing. Hun project toonde de rol die elektrische mobiliteit kan spelen in de energietransitie.

Het feit dat ze EV’s rechtstreeks via de API van de wagen konden aansturen op basis van een real-time prijs, en dit live konden demonstreren, was doorslaggevend voor de jury.

De teamleden krijgen een cheque van 1.000 euro en de kans om samen met de experts van Elia Group hun oplossing, waar ze de afgelopen drie dagen aan hebben gewerkt, verder te ontwikkelen.