Overnemer Van Hool opent hypermoderne busfabriek in Roeselare

Na twee jaar plannen en bouwen kon onlangs VDL Bus Roeselare, onderdeel van VDL Bus & Coach, officieel geopend worden. De vestiging bevat een 27.000m² productiefaciliteit (voor hun nieuwe generatie elektrische bussen), werkplaats, magazijn en kantoren.

Trefwoorden: #bouwen, #bussen, #elektrisch, #productie, #Roeselare, #Van Hool, #VDL, #vestiging

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERIGNET.BE - De nieuwe vestiging kenmerkt zich door de duurzaamheids- en innovatiefilosofie van VDL Groep en heeft een productiecapaciteit van ongeveer 800 bussen per jaar.

Het gebouw is ontworpen met een sterke focus op milieuvriendelijkheid, waarbij vloerverwarming en uitgebreide ventilatiesystemen zorgen voor een efficiënt gebruik van energie.

Zonnepanelen zijn geïntegreerd in het ontwerp, waardoor de fabriek grotendeels zelfvoorzienend is in haar energiebehoeften. Het groendak draagt niet alleen bij aan de esthetiek van het gebouw, maar fungeert ook als een natuurlijke isolator en draagt bij aan de biodiversiteit in de omgeving.

VDL Bus & Coach kiest er bewust voor om haar bussen in Europa te bouwen. CEO Rolf-Jan Zweep: “Onze medewerkers zijn hooggekwalificeerd en maken gebruik van de meest moderne technieken om de elektrische bussen te produceren.”

(Nvdr.): gisteren werd bekend gemaakt dat VDL Groep, samen met het Duitse Schmitz Cargobull, het failliete Van Hool uit Koningshooikt zal overnemen.