Open Innovation Challenge 2024 focust op kapitaaluitgaven

Elia Group is op zoek naar baanbrekende innovaties op het gebied van de Capital Expenditure (CAPEX), met een focus op oplossingen voor projectplanning- en ontwerp; projectbeheer; inkoop en toeleveringsketens; en on- en offsite uitvoering.

Trefwoorden: #challenge, #elektriciteit, #Elia, #innovatie, #kapitaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van de Open Innovation Challenge (OIC) is om innovatie te bevorderen en te versnellen naarmate de samenleving evolueert naar net zero.

De OIC 2024 is gewijd aan baanbrekende innovaties op het gebied van CAPEX-realisatie (Capital Expenditure of kapitaaluitgaven). Dit onderstreept het engagement van Elia Group om de efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid van haar transmissie-infrastructuurprojecten te verbeteren, en zo bij te dragen aan een koolstofvrije samenleving.

De groep bereidt haar on- en offshore infrastructuur voor, zodat grote volumes hernieuwbare energiebronnen in het systeem kunnen worden geïntegreerd en we de elektrificatie van de samenleving kunnen ondersteunen.

Dat vereist aanzienlijke CAPEX-investeringen die ze besteden aan de bouw, het onderhoud en de verbetering van hun assets. Hun netbouwprojecten zijn groot en complex en het duurt vele jaren om ze af te ronden.

Daarom is onze OIC dit jaar gericht op het vinden van innovatieve manieren om onze projecten sneller uit te voeren. Ze mikt op vier prioriteitsgebieden met betrekking tot de aanleg van het net.

Teams kunnen zich nog steeds aanmelden voor de OIC als hun idee niet binnen een van deze gebieden past, maar wel gericht is op een snellere oplevering van onze projecten.

De vier prioriteitsgebieden zijn: Planning en ontwerp, Projectbeheer, Inkoop en toeleveringsketens en Onsite en offsite uitvoering.

Het winnende team wordt op 6 november in Berlijn bekendgemaakt en krijgt de kans om een 'proof of concept' ter waarde van 50.000 euro uit te voeren met de steun van medewerkers van Elia Group (bij Elia in België of bij 50Hertz in Duitsland).

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.