Mentorprogramma voor vrouwelijke ingenieursstudenten

Campus Groep T van KU Leuven lanceerde onlangs het "Women Engineers' Mentoring Programme" om vrouwelijke ingenieursstudenten te koppelen aan succesvolle afgestudeerde vrouwelijke ingenieurs.

Trefwoorden: #Groep T, #ingenieur, #KU Leuven, #STEM, #student

Lees verder

Opleiding

( Foto: Group T Campus - Flickr )

ENGINEERINGNET.BE - Almaar meer bedrijven schakelen ervaren medewerkers in om jonge collega’s of nieuwkomers te ondersteunen bij hun carrièreplanning of wegwijs te maken in hun job.

Alle partijen winnen erbij. De nieuwkomers staan er niet alleen voor. De mentoren krijgen extra erkenning voor hun ervaring. En de organisatie als geheel creëert een stimulerende werkomgeving.

Campus Groep T van KU Leuven vond gemakkelijk 21 vrouwelijke alumni met minstens vijf jaar ervaring bereid om in het mentorprogramma te stappen. “Al wie ik aangesproken heb, hapte meteen toe”, zegt programmacoördinator Hettie de Kruijf. “Ook de oproep aan de derdejaarsstudenten sloeg direct aan. De plaatsen waren in een mum van tijd volzet.”

Gedurende één jaar zullen mentoren en mentees elkaar minstens vier keer ontmoeten. Daarnaast zijn er nog drie terugkommomenten gepland op de campus waarin onderwerpen als carrièreplanning, zelfkennis en talentontwikkeling aan bod komen.

Om het community-gevoel compleet te maken, beschikken de mentoren en de mentees over een exclusieve plek op het Clusity platform: een online ontmoetingsplaats waar al ruim 2000 vrouwen in tech bij aangesloten zijn.

“Dit platform moet zorgen voor continuïteit. Het is immers niet de bedoeling dat de contacten na een jaar uitdoven. Meer nog, we hopen dat de mentees van vandaag de mentoren van morgen zijn”, aldus Hettie de Kruijf.

Op Campus Groep T maakt het mentorprogramma deel uit van een ruimer plan om de ingenieursstudie aantrekkelijker te maken voor vrouwen. “Alle STEM-inspanningen ten spijt, neemt het aantal vrouwelijke studenten niet toe”, zegt campusvoorzitter prof. Wim Dewulf.

“Dat kunnen we ons niet langer permitteren. Zolang vrouwen niet minstens gelijk vertegenwoordigd zijn in de tech wereld blijven we talent missen dat noodzakelijk is voor de digitale economie en de concurrentiekracht van onze bedrijven.”