Hannover Messe 2024 blijft succesvolle internationale technologiebeurs

Met meer dan 130.000 bezoekers uit 150 landen, 4.000 exposerende bedrijven, 300 startups en meer dan 300 economische en politieke wereldwijde delegaties demonstreerde de vakbeurs andermaal zijn succes op gebied van technologische innovaties.

Trefwoorden: #automatisering, #Hannover Messe, #innovatie, #start-up, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.BE - De bezoekers konden ideeën uitwisselen met de exposerende bedrijven over manieren om hun waardeketens te digitaliseren en veerkrachtiger te maken.

Hannover Messe bood ook dit jaar weer een uitgebreid beeld van de technologische mogelijkheden voor de industrie van vandaag en morgen.

Zowel oplossingen zoals de automatisering van volledige productie-installaties, de stembesturing van machines met behulp van AI, het efficiënte gebruik van waterstof in de industrie als het gebruik van software om de ecologische voetafdruk vast te leggen en te verkleinen, kwamen aan bod.

Daarnaast kwamen ook nieuwe terreinen zoals de ‘biologisering’ van de economie en het koolstofbeheer onder de aandacht. Het initiatief om dataruimtes voor kleine en middelgrote industriële ondernemingen te creëren onder het label ‘Manufacturing X’ wint ook aan kracht.

De vakbeurs bood ook een ideaal platform voor start-ups die met hun oplossingen de industrie wilden doorbreken. Ruim 300 jonge bedrijven maakten van de vakbeurs gebruik om te netwerken met vertegenwoordigers van de industrie.

Hannover Messe 2025 loopt van 31 maart tot en met 4 april.