ABB opent nieuwe Belgische energie-efficiënte fabriek

De nieuwe spuitgietfabriek in Evergem, een investering van 20 miljoen euro, laat ABB toe tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige, slimme en duurzame elektrificatieoplossingen in Europa en maakt deel uit van hun Mission to Zero-initiatief.

Trefwoorden: #ABB, #duurzaam, #efficiënt, #elektrificatie, #energie, #spuitgieten, #vestiging

Lees verder

Nieuws

( Foto: ABB )

ENGINEERINGNET.BE - De moderne fabriek is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van energie-efficiëntie door de installatie van nieuwe  spuitgietmachines, digitale technologieën en automatiseringsoplossingen.

Het vervangt een bestaande faciliteit die bij ABB kwam als onderdeel van de overname van GE Industrial Solutions in 2018.

De site zal meterkasten en verdeelkasten produceren die dienen als beschermende behuizingen voor elektrische verdelingscomponenten zoals stroomonderbrekers, zekeringen, schakelaars en meters, die zorgen voor de veilige distributie, meting en controle van elektriciteit in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.

De Evergem site zal continu het energieverbruik monitoren en optimaliseren door gebruik te maken van hun eigen digitale oplossingen zoals de Building Analyzer, die gegevens over gebouwen en nutsvoorzieningen in realtime volgt en bruikbare inzichten biedt om de energie-efficiëntie te optimaliseren.