• 13/06/2012

Kris Peeters ontvangt 100 miljoenste Tenneco schokdemper

Vlaams minister-president Kris Peeters bezocht op vrijdag 8 juni het R&D-center en Europees hoofdkwartier van schokdemper- en ophangingproducent Tenneco in Sint-Truiden.

Trefwoorden: #Acocar, #Kris Peeters, #ophanging, #schokdempers, #Tenneco

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens zijn bezoek mocht de minister-president de 100 miljoenste schokdemper in ontvangst nemen. Daarnaast maakte hij ook kennis met Acocar.

Dat is een gloednieuwe, in Limburg ontwikkelde en geproduceerde ophanging met elektronische demping, die door haar beperkt gewicht het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van voertuigen helpt verlagen.

Deze firma mag diverse prestigieuze automerken tot zijn klanten rekenen en heeft de voorbije 5 jaar fors geïnvesteerd in Sint-Truiden.

Zowel voor het Monroe Engineering en Technology Center (METC), dat als wereldwijd R&D Center voor de Tenneco-groep geldt, als voor de productiefaciliteiten, werd in totaal meer dan 20 miljoen euro vrijgemaakt.

Dit investeringsprogramma van minstens 4 miljoen euro per jaar loopt structureel verder.

De investeringen gebeuren in onderzoek en ontwikkeling, maar vooral in procesautomatisatie en in machines die aparte onderdelen voormonteren tot kant-en-klare componenten van schokdempers.

Tenneco-topman Paparelli verwelkomde de voorstellen van de Vlaamse regering in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid (NIB).

Tenneco juicht in het bijzonder de acties rond de 'fabriek van de toekomst' ('factory of the future') toe. Het bedrijft moedigt de Vlaamse regering aan om duidelijke keuzes te maken in dit NIB en te focussen op industriële speerpuntsectoren zoals de voertuigindustrie.

Paparelli verwees daarvoor naar het visiedocument Move It! van Agoria Automotive.

Minister-president Peeters van zijn kant was na afloop van het bezoek vol lof: “De permanente investeringen in nieuwe technologieën en innovaties die hier in Sint-Truiden gebeuren, verankeren dit bedrijf en deze sector in Vlaanderen.”


(GL) (bron en foto: Agoria)