UGent stimuleert energie-innovatie met 6 nieuwe projecten

De zes projecten worden gefinancierd via het Energietransitiefonds en de Universiteit Gent wordt ofwel projectleider of partner in elk van deze projecten in het Belgische energieonderzoek.

Trefwoorden: #energie, #fonds, #offshore, #project, #transitie, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: EnerGhentIC )

ENGINEERINGNET.BE - De energie-expertise bevindt zich vooral in de UGent valorisatieconsortia EnerGhentIC (energietransitie) en Metals (metallurgie).

Academisch onderzoek blijft van cruciaal belang voor het stimuleren van innovatie en het bevorderen van de energietransitie. Met de toenemende vraag naar duurzame energiebronnen vindt er een verschuiving plaats naar offshore wind, netintegratie en flexibiliteit.

Deze thema's staan ​​centraal in de onderzoeksinspanningen, wat ook blijkt uit de doelstellingen van de nieuwe projecten.

  1. In het Maverick-project ligt de focus op luchtwindtechnologie rond bestaande turbinefunderingen.
  2. In het Fissck-project wordt de klei in de bodem van de Noordzee onderzocht met als doel het juiste staal te kiezen voor toekomstige funderingen van windturbines.
  3. In het BE-Wise-project worden strategieën uitgedokterd om de economische groei te stimuleren, de CO2-uitstoot te verminderen en onze energievoorziening veilig te stellen.
  4. In het OWI Create-project wordt een innovatietraject gecreëerd voor de Belgische offshore-energietoekomst en wordt een academie opgericht om vaardigheden en talent op het gebied van offshore-energie te koesteren.
  5. In het Improchares-project wordt onderzocht hoe hernieuwbare energie in de bestaande netwerkinfrastructuur geïntegreerd kan worden.
  6. In het Crocodile-project zal men zich richten op het optimaliseren van de ontwerpen van de offshore-netwerkmarkt.